Litt om vær, rygg, porchetta og skatt (mandag 22.mai 2023)

En ny dag

med godt vær nå klokka sju på morgenen. Det var umulig å fortsette min nattesøvn når sola skinner inn vinduet, så jeg sto opp og trakk for de lyssterke gardinene sånn at Inger Johanne kunne fortsette sin morgensøvn litt lenger, men hvis meteorologen har spådd riktig, vil sola etter hvert forsvinne bak lavereliggende skyer.


Ryggen

har ennå ikke blitt bedre, men det gir seg nok etter hvert. Håper jeg.

Jeg hadde en tilsvarende rygg-runde mens vi oppholdt oss på Gran Canaria for en del år siden. Etter flere uker kontaktet jeg reiseforsikringsselskapets alarmtelefon i København og ble sendt til nærmeste sykehus der jeg ble sjekket med MR uten at de fant noe. Men jeg fikk med meg en DVD med røntgenbildene.

Like etterpå reiste vi hjem, og jeg kontaktet fastlegen min og leverte DVD-platen, noe han reagerte svært irritert på. «Hva skal jeg med den», kommenterte han og kastet den i søppelkassa si og kommenterte: «Du har lumbago», sa han og jeg spurte hva det var. «Lumbago er vondt i ryggen», sa han, og det var det.

Så det er vel det jeg har nå også. Lumbago.


Årets første grill

ble gjennomført i går med Marianne og Roar, broren min. Vi serverte Porchetta, italiensk ribberull, som vi kjøpte ferdig i Sverige for et par uker siden. Vi har aldri smakt Porchetta tidligere og som vanlig med italiensk mat, smakte den oss veldig godt.


Og så er Nyhetsmorgen

i gang med den såkalte lakseskatten, og de som protesterer høyest i de borgerlige partiene, er stortingsrepresentanter fra Vest og Nord. Kanskje ikke så merkelig når det er fra de kantene de er innvalgt.

Tjener egentlig laksenæringen for dårlig? Vi har hørt om milliarder i utbytte og at de helst ikke vil betale skatt av noe som helst. Solberg-regjeringen forsøkte seg med grunnrenteskatt for noen år siden, men måtte trekke forslaget sitt etter press fra egne stortingsrepresentanter. Dagens høyrerepresentant fra Møre sier det samme. De vil helst ikke skatte av noe som helst.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s