Europa tørker ut.

torsdag 27. april 2023

Europa tørker ut,

skogene brenner, og vannet i elvene som Po i Italia forsvinner.

Har du lest Maja Lundes bok «Blå»? Jeg anbefaler den. Der får vi en liten idé om hvordan klimaet i vår del av verden kan utvikle seg.

Noen politikere har advart oss, mens andre har fortalt oss at dette bare er tøv.

Vår norske krone

blir mindre og mindre verdt, hører og leser vi. Årsaken er visst at valutaen er så liten at ingen bryr seg om å kjøpe disse kronene våre. Dermed blir det stadig dyrere for oss å handle importerte varer og oppholde oss i utlandet.

Spådommen er at euroen vil passere tolv kroner innen sommeren er over, så vi som skal utenlands bør regne med en noen dyrere ferie enn det som kanskje er planlagt.

Svenske-krona blir også stadig dyrere for oss, så gevinsten ved å handle i Sverige blir også stadig dårligere.

Norge og EU

inngår grønn allianse, hører vi i dag. Kanskje det er på tide å gå inn som et fullverdig medlem og samtidig gå over til euro? Vi vet jo at både Arbeiderpartiet og Høyre går inn for dette. Men folket? Hva sier de? Vi har hatt to folkeavstemminger tidligere der flertallet har stemt NEI til EU.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s