Om Tønsbergs historie ved Cecilia Gustavsen og Knut-Erik Lahn.

lørdag 4. februar 2023

I går hørte jeg på TB-podden om Svend Foyn, han som utviklet sprengharpunen som førte til den moderne hvalfangsten. Han var en allsidig fyr denne mannen og ble svært betydningsfull for Tønsberg som by.

Men det jeg la merke til var at da samtalen sveipet innom utviklingen av denne sprengharpunen, kom det en sidekommentar om at Foyn utviklet denne sprengharpunen i samarbeid med en annen, uten at navnet på denne andre ble nevnt, men det var altså Morten Thrane Esmark som er helt ukjent for meg og sikkert mange andre Vestfoldinger. Samtalepartnerne unngikk i alle fall behendig å nevne navnet hans.

Morten Thrane Esmark – Wikipedia

Arkeolog Cecilia Gustavsen fra Slottsfjellmuseet forteller om Tønsbergs historie i TBs historiske podkast. Programleder er Knut-Erik Lahn.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s