Det er helt greit å flytte til et annet land, uansett årsak. Det er en privatsak.

lørdag 31. desember 2022

Jeg har nettopp lest

artikkelen «Skattejakten» i A-magasinet av Pål Vegard Hagesæther, en artikkel som er verdt å lese og bruke litt tid på å tenke over.

For det er mange som har sine meninger

om at velstående nordmenn flytter til Sveits for å unngå skattetrykket i Norge. Mange av dem sier nok at det ikke er derfor de flytter, men det tror vi lite på, siden de flyttet da vi alle fikk de nye skattenyhetene.

Flytteskammen

preger dem nok litt, siden de ikke ville snakke med artikkelforfatteren da han ringte for å høre om de ville snakke med ham. Det er egentlig ikke så merkelig, siden de fleste av oss ønsker og bli respektert for det vi gjør og ha et godt forhold til de fleste sambygdinger. Jeg synes at han som sa ja til å bli intervjuet, fortjener mer respekt enn alle de som ikke synes det var så greit, for dette tyder på at de føler på denne flytteskammen.

Jeg synes at det er helt greit

å flytte til et annet land uansett årsak. Det angår bare de som flytter, men om det er så lurt på lenger sikt, tror jeg ikke. De er tross alt norske og har sin tilhørighet i Norge. Det er der de har tjent sine penger, og det er der de fleste av dem nok føler at de hører til. Og denne følelsen er viktig for vår identitet. Dessuten tar det tid å venne seg til å bo i et annet land med andre kulturer enn dem de er vant med.

Jeg ønsker dem allikevel lykke til i sine nye hjemland.

Hilsen Terje i https://vestfoldingen.com

Her bor vi det meste av vinteren, men når våre kommer, reiser vi hjem til Norge.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s