Vi håper på politikere og andre som styrer at de har «guts» nok til å ta de store beslutningene.

mandag 7. november 2022

«Vi er på full fart mot et klimahelvete», sier Antonio Guterres, FN-sjefen.

Det er mye jeg tenker på, mens vi lever i ro her nede sør i Atlanterhavet, og tankene mine får fritt spillerom. Kanskje spesielt nå, mens jeg må ta det med ro på grunn av diaréen min. Jeg kan jo ikke gå rundt å skvette fra meg som ei bikkje. Det ville ta seg merkelig ut.

Fluene er til stor irritasjon her jeg nå sitter og skriver. Kanarierne sier at fluemengden er fordi det kom mye regn tidligere i år. Uansett, de irriterer når de setter seg på naken hud. Da klør det.

Men tilbake til det jeg startet med, dette med at det er mye jeg tenker på når jeg lar både tankene og fluene surre rundt både i hodet og i lufta rundt meg.

«Vi er på full fart mot et klimahelvete», sier Antonio Guterres, FN-sjefen.

Og mange andre har sagt det samme. Og når vi ser dette på et eller annet medium der det er mulig å kommentere, florerer det straks kommentarer fra mange som har innvendinger til det som blir skrevet. Ikke bare Frp’ere, men også mennesker som har helt andre tilknytninger.

For å være helt alvorlig, så vet vi alle at vi nærmer oss de store katastrofene når det gjelder tørke og flom. Og dette er ganske vanskelig å unngå, mener jeg. Vi var vel godt i gang med mange tiltak før Putins Russland angrep Ukraina, slik at vi plutselig hadde fått en stor mat- og energi-mangel i hele verden. Og spesielt i Europa som har vært rammet av uro og krig flere ganger enn andre deler av verden, etter det jeg har fått med meg.

Så derfor håper jeg at vi alle støtter de politikerne som har «guts» nok til å ta de beslutningene som må tas. Dette gjelder både de hjemlige politikerne og de som må ta de store internasjonale beslutningene.

Tvi-tvi for kloden vår,

som vi håper at enda noen år består.

Med en hilsen fra her jeg sitter og skriver. Terje i https://vestfoldingen.com.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s