Vi trodde øyenstikker kunne stikke ut øynene våre.

mandag 31. oktober 2022

Mens jeg bodde i annen etasje hos Ellefsen i Sem kommune ved grensen mot Stokke, jeg gikk i andre til fjerde klasse på Sem skole og dette var midt på 1950-tallet, ble jeg tatt med til Akersvannet som er en liten innsjø i Sem kommune, av noen gutter som bodde i området.

Dette var på kvelden, og vi skulle se på øyenstikkere som kunne stikke ut øynene våre, ble jeg fortalt. Derfor hadde det gått sport i å slå dem i luften med padleårer. Det var jo ikke så slemt, siden de var farlige for oss.

Så vidt jeg husker slo jeg ikke så mange eller kanskje ingen, men det var jo spennende å oppleve den myrete delen av Akersvannet om kvelden sammen med kjentfolk.

Her er det i alle fall et nærbilde av en øyenstikker:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s