Søvnproblemer og kultur.

Søvnproblemer.

Klokka var nærmere to i natt da jeg våknet av musikken fra vår nærliggende rockekafé. Deretter tok det som vanlig noe tid før alle gjestene hadde forlatt stedet under glad skråling. Så nå har jeg problem med å få sove igjen. Men jeg får sitte oppe en stund, så kommer vel søvnen sigende på igjen.

Markeder og kultur.

I går besøkte vi det omreisende markedet «el mercadillo» her i Parque Europeo i Playa del Inglés. Dette blir nå arrangert to ganger i uka fra klokka syv om morgenen til klokka ett.

For dem som ikke kjenner til disse markedene, så gir disse svært mange arbeidsplasser på øya. Hvor mange, vet jeg ikke, men mange av dem er rettet mot turister, så de skaffer jo også kjærkommen utenlandsk valuta til øya.

Vanligvis besøker vi markedene i San Fernando og Vecindario én gang hver gang vi oppholder oss her nede, og alle disse har sitt særpreg. Markedet i Vecindario er regnet for å være det rimeligste. De besøkende her, er stort sett kanariere, noe som justerer prisene i forhold til kjøpekraften. Men så er det så da, at få har faste priser, så vi må bruke ørene våre for å høre hva folk betaler.

Jeg vet at mange turister setter nesa si høyt i sky når vi nevner disse markedene, men dette er en del av øykulturen, så de som er opptatt av kultur, burde ta seg en tur til et av disse markedene og oppleve mylderet av selgere og kunder.

Og i dag går ferden til Den Norske Sjømannskirken til konsert med Stein Ingebrigtsen.

Hilsen Terje i https://vestfoldingen.com

Fra venstre ser vi: tremenning Jon Eddy, broren min Roar, min tremenning Ole Robert og meg bakerst.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s