I dag er det søndag.

søndag 16. oktober 2022

I dag er det søndag,

akkurat som det er hjemme i Sandefjord, men mens været hjemme er svært så regnfullt, etter det vi har hørt, har vi sol fra skyfri himmel. Temperaturen på morgenen er sånn rundt tjuefem grader og ungene løper rundt på gresset her i bungalowområdet til underholdning for oss som ikke er så unge lenger.

«Tenk å være så lettvinte», sier Inger Johanne hver gang de gjør noe.

Naboens hvite katt var innom en tur for en times tid siden og kikket på oss for liksom å bli kjent med oss som ikke har bodd her mer enn en ukes tid.

Etter en slitsom natt uten mye søvn på grunn av hoste og høy musikk fra restauranter i nabolaget, har jeg kommet meg brukbart igjen. Lungene kjennes greie ut, litt vondt når jeg puster dypt inn, men det er som de bruker å være, så da er vel alt greit.

Inger Johanne er egentlig på en måte reddet fra støyen siden hun må bruke pusteapparat. Den demper det meste av lyden som kommer utenfra, både min hoste og musikken.

Litt tidligere i dag fikk vi telefon fra en nabo som fortalte om nytt fra nabolaget, og vår eldste datter sendte melding og fortalte at hun hadde lagret femten kilo elgkjøtt for oss. Tusen takk til begge.

Og nå, for en liten stund siden, snakket vi med barnebarnet vårt, noe som var veldig hyggelig.


lørdag 15. oktober 2022 klokka 2400.

Så et tilbakeblikk til i går kveld.

Klokka var nesten tolv på kvelden, og Inger Johanne sov. Forhåpentligvis. Til tross for at jeg har forstyrret henne med mine hostetokker som kommer uten kontroll. Men jeg må bare la det stå til, sier astmalegen, for alt må opp. «Du kan ikke la det ligge i lungene dine. Det vil bare forårsake betennelser, og det er absolutt ikke bra», sier hun. Hosten medfører også hodepine og at søvnen blir dårlig.

Jeg trodde at astmaen ville gi seg når vi kom hit ned, slik den bruker å gjøre. Og jeg er mye bedre her enn når jeg er hjemme, så oppholdet her nede på Gran Canaria har absolutt en misjon. Tror jeg.

I kveld er det lørdag og musikken fra den nærmeste restauranten er høylytt. De har ikke mange stoler, og derfor behøver de vel ikke den høye musikken, tenker jeg, men kanskje den trekker til seg folk, og da har den jo en misjon, den også. For restauranten. Men ikke for oss som forsøker å sove.

NB! La dette være en advarsel til de som vil til Gran Canaria for å få en stille og rolig ferie. Dette opplever dere ikke i området rundt Avenida Italia 10 i Playa del Inglés.

I det hele tatt har det skjedd store forandringer her i Avenida Italia 10. Tidligere har dette vært et stille og rolig område. Det har vært høy musikk noen ganger, men da har de avsluttet klokka elleve om kvelden.

Nå derimot, ser det ut til at noen vil ha en forandring. Mer musikk og leven hele natta og i dag oppdaget vi at de omreisende markedene også har oppdaget dette område, så nå har vi fått et veldig omfangsrikt marked to ganger i uka, var det noen som opplyste oss om da vi passerte dem mens de pakket sammen. Så da trenger vi ikke reise langt for å komme til markeder.

Til slutt et par bilder fra sist natt, etter at jeg ga opp alt som heter søvn.

Hilsen Terje fra https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s