I går tok vi turen til varehuset Atlantico i Vecindario.

lørdag 15. oktober 2022

I går kom Daniel med en ny stol, siden den gamle gikk i stykker. Han er flykaptein i Ryanair og liker godt å snakke engelsk, noe vi kommenterte. Han kom med et tilbud på månedsleie for den leiligheten vi har nå og begrunnet den noe høye prisen med at de vanligvis bruker den i jula. Så hvis vi ville leie også i jula, måtte de finne et alternativ for seg selv. Jeg ba om tenketid i en ukes tid, noen han mente var greit.

Så snart han hadde forsvunnet ut døra, bestemte vi oss for å ta bussen til Vecindario for å se på klær til Sol Angelica. Det ble fem bukser og en topp for en grei pris i en butikk med en superselger. Jeg blir ofte imponert over hvor elegant noen selgere tilpasser seg kundens behov. I dette tilfellet Inger Johanne og meg.

Under samtalens gang kom det fram at vi bare hadde ett barnebarn, og hun responderte forskrekket og mente at vi da absolutt hadde behov for en topp til buksene som vi allerede hadde bestemt oss for.

Besøket i Centro Commercial Atlantico avsluttet vi med en pizzalunsj på terrassen før vi tok bussen hjem.

Sandefjords pessimistiske ordførerI

ble intervjuet i Sandefjords Blad i går og mente at antall konkurser bare er i sin spedeste begynnelse. Næringslivet har jo «gått i hundre» i flere år nå, og mange har klaget over et arbeidsmarked som er altfor stramt.

«Vi får ikke tak i folk», har vi hørt fra mange arbeidsgivere. Så den ordføreren vi hører nå, er nok han som har butikk i byen og aksjer i malingfabrikken. For når folk begynner å spare, går det ut over innkjøp av vedlikeholdsprodukter som maling. Og det gjelder ikke bare i Norge.

Nyheter, Næringsliv | – Tror det kommer et ras av konkurser utover høsten og vinteren, dessverre (sb.no)

På samme tid som ordføreren engster seg, er tydeligvis noen mer optimistiske, og tilbyr tidsriktige arbeidsplasser.

Kontorer, Sentrum | «Nytt» finanshus i hjertet av sentrum. Femdobler antallet arbeidsplasser. (sb.no)

Jeg tror at vi nå får et labrere marked

på alle områder, men fordi vi har et dyktig næringsliv som er villig til å stå på, vil de friske tilpasse seg det markedet vi har til enhver tid. Dette har skjedd før, og vil nok skje igjen. Men den delen av næringslivet som med svak økonomi lenge har forsøkt å klamre seg til håpet om bedre tider, vil nok forsvinne. Dette er en helt naturlig utvikling når det blir mindre penger blant folk.

Og alle som har levd en stund har sett dette med skiftende markeder. Derfor gjelder det ikke å klage til og på myndighetene, men søke etter nye markedsmuligheter uansett stemning. Det er dette som er markedsføring. Sier en som har en treårig utdannelse i markedsføring. Selv om den kanskje er litt utdatert.

Vi vil sikkert få færre butikker

som selger matvarer. Vi har hatt en overetablering av denne typen butikker, og eierne har tjent stadig bedre på det de selger, men jeg leser at butikkene allerede nå selger mer av sine rimeligere produkter, noe som betyr lavere omsetning. Og mer tilpasset kundenes behov.

Nå har det stadig blitt mer populært

å kritisere regjeringen nord og ned. Begrunnelsene mangler i de fleste kritikkene. De er oftest av typen «uff, så dårlig statsminister», «han burde gått av». Men husk, det var en årsak til at Solberg-regjeringen måtte gå av.

Nå har vi fått en regjering som gjør det de sa de skulle gjøre. Nå er det «vanlige folks tur», sa regjeringspartnerne. Så nå må de som stadig fikk skattelettelser, bidra mer.

Dessverre kom krigen i Ukraina og forstyrret gjennomføringen av en mer folkelig politikk. Men den gjennomføres allikevel. Og det skal regjeringen ha skryt for. Det viktigste nå er å fortsette politikken og se bort fra mulige kortsiktige gevinster som noen anbefaler.

Hilsen Terje i https://vestfoldingen.com

Her følger noen bilder fra turen til Atlantico i Vecindario.

En tredjedel av kraftforsyningen her på Gran Canaria dekkes av vindkraft.
Butikkselgeren svinger opp med størrelse og farger.
Her er et forslag.
Og dette ble resultatet.
I varehuset tilbyr driverne teaterforestillinger for de mindre. Temaet nå er drager og prinsesser.
Her er en av kundene.
Til slutt måtte vi sette oss ned på terrassen. Her ser Inger Johanne spørrende på det servitøren tilbyr.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s