Sola skinner her i Playa del Inglés.

Lufta er varm og tørr, og vi har det godt. Pusten min blir sakte, men sikkert bedre, selv om jeg synes det går litt for sakte. Inger Johanne går mer, og balansen hennes blir stadig bedre, så alt går i riktig retning.

Helst skulle vi vel vært hjemme, begge to, men helsemessig er det gunstigere å være her nede når det er kaldt og guffent vær hjemme.

Og jeg tenker, for er det noe vi har tid til, så er det å tenke.

I natt ble jeg vekket igjen.

Klokka var kvart over to på natten her nede, da jeg våknet av musikken som brølte inn gjennom vinduet vårt. Restauranten, O’Neill, tror jeg den heter, restauranten som ikke har så mange stoler, og gjestene der er ikke så veldig edru, så lydstyrken må vel til for å trenge gjennom tåka.

Hotellene ligger rett på den andre siden av gata, og hvordan gjestene der takler støyen, vet jeg ikke. Men tiden vil vel vise hvem som vinner, støyen fra høyttalerne eller søvnen til gjestene.

I Sandefjords blad leser jeg

at enda en dagligvarebutikk frykter konkurs, og jeg tenker at de må jo ha forventet dette. Tettheten av butikker er ekstremt høy på Østlandet og er vel hovedårsaken til dårlig utvalg og høye priser. For hvordan i all verden kan eierne av disse butikkene overleve uten høye priser og begrenset utvalg.

I Sverige er butikktettheten mye lavere, og dermed kan butikkene tilby større variasjon av varer og lavere priser.

Nyheter, Næringsliv | Frykter de er neste bedrift i et konkursras: – Gerhardsen hadde snudd seg i grava (sb.no)

Endelig har FNs generalforsamling gitt beskjed.

Flertallet av verdens nasjoner fordømmer Putins angrepskrig mot et fredelig naboland, noe vi i Norge skal være glad for. Vi er også et naboland til denne aggressive diktatoren.

Jeg har sagt det før. Putin kunne godt sagt at det var Russland som jaget nazistene ut av Finnmark, og dermed kunne han forsvart annekteringen av den nordlige delen av Norge med at den landsdelen egentlig er russisk.

FNs generalforsamling fordømmer Russlands annektering av ukrainske regioner – VG

Flere av Norges mest velstående mennesker truer

oss med at de vil flytte hvis de ikke får beholde godene sine. Men statsbudsjettet trenger penger, og hvis ikke de mest velstående bidrar mer, må menigmann bidra med hele beløpet, noe som betyr over seks tusen kroner per innbygger.

Kanskje dette ikke er så dumt, for da kjøper vi jo mindre, noe som vil dempe inflasjonen og redusere risikoen for økende renter som går ut over låntagerne.

Noe å tenke på?

Jeg er fortsatt sosialdemokrat

og støtter dagens regjering. Men så leser jeg kommentarene på denne siden og tenker: «Hva er det regjeringen gjør galt? For det skriver ingen om. Jeg tror ikke de vet det selv, disse som kommenterer. De er kanskje bare fortvilet over alt det som skjer, spesielt i Ukraina, men også prisene på strøm, drivstoff og mat. Det er bare det at dette skjer over hele verden, og det er ingen i Norge som kan gjøre noe med det.»

Hilsen Terje i https://vestfoldingen.com

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s