Vår første morgen . . .

søndag 9. oktober 2022

Vår første morgen

denne høsten her i Playa del Inglés. Her skal vi bli til åttende desember. Altså to måneder, noe jeg håper er nok til at lungene mine igjen fungerer som de skal.

Turen ned gikk egentlig greit når jeg sitter og tenker tilbake på det siste døgnet. Selv om problemene sto i kø på Gardermoen. Jeg tror vi skiftet gate tre ganger, og da vi ventet ved den siste, fikk flyet tekniske problemer. Heldigvis mens det sto på bakken, så vi ble sendt til det flyet som egentlig skulle til Kreta, og hvor Kreta-passasjerene ble sendt? Det vet vi ikke. Men to og en halv time etter at vi egentlig skulle ha lettet, var vi i luften og på vei hit til Gran Canaria.

Daniel som eier leiligheten som vi leier, holdt vi informert hele tiden, så da vi endelig hadde fått koffertene våre, sto han parat og ventet i sin «camiseta amarillo», altså sin gule t-skjorte med nøklene klare. Vi har bodd her før, så han følte at dette var en grei overlevering, hvilket det også var.

Akkurat nå er Inger Johanne ute for å handle «ropas de baño» badeklær. Om det blir bikini eller badedrakt eller begge deler; se, det vet ikke jeg. Så det blir spennende å se hva hun kommer hjem med.

Utsikten fra her jeg sitter og skriver

I går var jeg ferdige med Jan-Philipp Sendkers nyeste roman HELE VERDENS TÅRER som er en universell kjærlighetshistorie som lærer oss hva som teller i møtet med katastrofen: mot til å møte frykten, viljen til å forandre og ubetinget tillit til den du elsker.

Foreldrene til 18 år gamle Niri arbeider som tjenere i huset til en velstående forretningsmann, og familien lever et stille, trygt og beskjedent liv. Men da pandemien rammer, blir foreldrene sagt opp over natten, og familien står plutselig på randen av den dypeste fattigdom. Den veloppdragne Niri klarer ikke å sitte stille og vente på bedre tider mens søsteren sulter og familien langsomt går til grunne. Om natten sniker han seg ut i gatene, forbi de patruljerende sikkerhetsvaktene og tilbake til villaen for å få tak i det de trenger for å overleve. I villaen blir han oppdaget av barndomsvenninnen Mary, men i stedet for å anmelde ham, bestemmer hun seg for å hjelpe.

Hele verdens tårer av Jan-Philipp Sendker (bokelskere.no)

Bildet er fra MT THORSHOLM i 1967

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s