Milliardærene rømmer landet!

Milliardærene flytter

til Sveits etter å ha bygget opp formuen sin i Norge. Det er visst lett å bygge seg opp en formue hvis du har noen millioner å starte opp med. Dette har vi lest før. Og på grunn av den økonomiske veksten i Norge flyr milliardærenes verdier rett til himmels, og nasjonen som har gitt dem muligheten, vil ha sin andel som brukes til å sikre befolkningen. Det er dette vi kaller skatt.

Norge har blitt et forferdelig land å bo i.

Og nå har milliardærene fått nok. De vil ikke lenger bidra i Norge, og noen av dem mener at Norge er et forferdelig land å bo i. De tar sine personlige verdier med seg og flytter utenlands. Ikke til Tyskland, Frankrike eller England, men til skattesnille Sveits eller andre skattesnille land.

Dette gjør milliardærene i hele verden. Derfor ser vi så mange av dem i skatteparadiser som Sveits. Denne flukten er det umulig å unngå i land der skatten er det vi kaller normal. Selv i fattige land i Afrika gjør milliardærene det samme.

Trollene på Internett

elsker å være sinte, og nå har de fått blod på tann. Plutselig elsker de milliardærene som flytter ut av landet.

Stakkars milliardær,

leser vi. Det er jo synd på dem når de må betale prosentvis det samme som oss andre. Vi hører om millionbeløp som de må innbetale til samfunnet som har gitt dem muligheter. Men prosentandelen er ikke så stor som vi andre må betale, men de har så ekstremt store verdier, så beløpene blir veldig store.

Og det synes også milliardærene. Noen av dem sier at de gjerne betaler skatt, men de vil selv bestemme hva pengene blir brukt til. Hvis vi alle hadde hatt samme innstillingen, skulle det vært artig eller kanskje skremmende å se hvilket samfunn vi ville fått.

Stakkars Røkke, og stakkars oss (dagbladet.no)

Og her i Mo Terrasse har vi fått oldenborrelarver i plenene, og fuglene koser seg. Se bildet under.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s