Kapitel 33 – Du Terje, du kan bare spille.

Kapitel 33 – Du Terje, du kan bare spille.

«Kanskje du kunne lære deg å spille på noe annet enn blokkfløyte?»

Det var mor som antydet noe. Hun var nok lei av blokkfløytelyden når jeg øvet meg, og noen dager senere satt jeg på en stol med gitar på fanget i et rom inne i byen sammen med flere andre som håpet at de skulle bli fremtidige musikere.

Jeg tenkte også at med sang og gitar var det lett å dåre jentene. Jeg var allerede betatt av jenter, selv om jeg ennå ikke hadde nådd tenårene.

Gitarlæreren var Tor Adde. Jeg husker spesielt at han lespet ganske så tydelig. Tungespissen hans stakk ut mellom tennene så snart han kom til s’en.

«Nå kan alle samme spille og synge», sa han, men etter hvert la han til: «men du Terje, du kan bare spille».

Og hjemme skulle vi øve, mente gitarlærer’n, selv om fingertuppene ble aldri så såre.

Men etter noen uker, fant både mor og jeg ut at noen gitarvirtuos ville jeg nok aldri bli. Jeg fulgte allikevel kurset helt ut og leverte fra meg gitaren med stor lettelse.

Den sangen som sitter igjen fra gitarkurset er «Nidelven stille og vakker du er».

Denne gitaren er dønn lik den jeg leide på gitarkurset

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s