Kapitel 31.3 – Bimbo Bar

Kapitel 31.3 – Bimbo Bar

Alle byer har et sentrum der ungdom samles. Vårt sentrum i Semsbyen var Bimbo Bar. Der møttes vi når vi ønsket å treffe kamerater og jenter, og der stanset kjørende for å kjøpe seg en brus eller ei pølse eller to. Det er viktig å legge til at hovedveien mot Sørlandet skar seg gjennom Semsbyen og delte sentrum i to. Dette ga forretningsmuligheter for blant annet Bimbo Bar.

På den andre siden av hovedveien lå butikken til foreldrene til klassens vakreste skapning, slik vi så det den gangen. I alle fall jeg, og seinere har jeg forstått at det var mange som meg. Et rundt vakkert ansikt fanget inn av et lyst hår med nydelig fall. I tillegg kom det viktigste. Hun hadde et nydelig smil til alle og enhver, både unge og voksne.

En dag da vi sto og hang utenfor Bimbo Bar, kom en av gutta i Andebu kjørende med sin nye og dyp røde Honda motorsykkel med kvadratiske lykter. Motoren på disse Honda motorsyklene var svakt brummende og var en nyvinning når det gjaldt motorsykkelmotorer.

Bakpå hadde han kjæresten sin som satt og klamret seg fast til sjåførens ganske omfangsrike kropp. Han steg av, vraltet bort til kioskens vindu og ba om ei pølse eller to, et måltid som han dyttet inn i gapet sitt samtidig som han beveget seg sakte tilbake mot motorsykkelen, skrevet seg over setet, plasserte seg godt til rette på motorsykkelsadelen og snudde hodet mot hun som satt bak og kommenterte: «Godt gett. Burde kjøpe du au».

For oss Semsgutter som overvar det hele, ble seansen husket. Selv i dag, over seksti år seinere, sitter bildet som spikret. Vi var jo opplært til at det alltid var gutta som spanderte. Selv om vi ikke hadde all verdens penger i pungen.

Det med «penger i pungen» for oss gutta ordnet seg jo den gangen med helgejobber og feriejobber. Hva jentene gjorde med sine penger, hadde ikke vi noe med, men vi skulle være kavalerer og spandere, koste hva det koste ville.

Slik var det den gangen.

Etterkommentar:

 Jeg har forsøkt å finne bilder av Bimbo Bar fra den gangen, men dette har ikke lykkes. Kanskje noen av dem som leser dette, lykkes bedre?

2019 12 09 - Honda motorsykkel 1960

En Honda motorsykkel fra 1960-tallet

 

 

 

 

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s