Hva har miljøpolitikerne fått til?

 

Torsdag 12. september 2019

 

Det er imponerende at miljøpolitikerne har fått hele Norge, også høyrekreftene, til å reagere, diskutere og forsvare det bestående. Av sånt blir det skapt nye tanker og begynnelsen på nye løsninger.

De mest velstående som er dem som mest hardnakket forsvarer oljeutvinning og annet som skaffer dem selv store inntekter, er de første til å velge de såkalte miljøvennlige kjøretøyene som disse digre Teslaene som snart synes overalt. Altså har de blitt påvirket av miljøpolitikerne.

 

Vi var i Verona

i forrige uke for å se operaforestillingen Aida og samtidig besøke Venezia som Inger Johanne aldri hadde sett.

 

For å komme dit,

måtte vi fly, tenkte jeg. Men hvorfor ikke sjekke mulighetene for tog, noe jeg også gjorde, men dessverre var det gamle interrail-tilbudet gått i oppløsning på grunn av mulighetene for å bruke fly som går mye raskere og også billigere.

 

Det ble altså fly for oss,

men da vi en kveld skulle finne oss et bord på Piazza Bra like ved Arena di Verona der Aida skulle fremføres, ble vi vinket ned ved et bord ved siden av et svenske ektepar. De var på togreise, fortalte de. En togreise gjennom Europa fra Stockholm til Italia og tilbake. Hver natt var toget i gang, mens passasjerene sov og hver dag sto det stille i en ny by. Hele toget med flere hundre passasjerer var chartret av et svensk selskap. Altså en mer miljøvennlig chartertur. To slike turer skulle dette charterselskapet gjennomføre denne sommeren i 2019.

 

Jeg tror at vi kanskje slipper

å tenke på hva som blir konsekvensene av å miste oljeinntektene. Jeg tror at vi ganske snart finner andre løsninger der vi i dag anvender olje.

Svenskene reiser stadig mindre med fly og kanskje også de etter hvert går over til el-biler. Vi har jo fått i stand denne løsningen, fordi vi bruker penger fra oljefondet til å stimulere salget og bruken av disse kjøretøyene.

https://www.nettavisen.no/okonomi/nye-svenske-sjokktall-for-flytrafikken/3423842266.html?fbclid=IwAR3qEs9dzIM9JpUz_XA4lizFXn4yTKDdkxzwy77n8v8sYqTxzEmzeni9sao

2019 09 12 - oljeplattform med norsk flagg

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s