Bienes Histore av Maja Lunde

Onsdag 24. juli 2019

Nå er jeg godt i gang med lesingen av Bienes Historie av Maja Lunde, og her om dagen så jeg at insektshotellet vårt hadde fått gjester. Hele tre stykker. Så nå tenker jeg mye på hva som vil skje med pollineringen av vekstene på kloden vår i årene fremover, lenge etter at vi er borte.

For noen dager siden leste jeg i Sandefjords Blad om humledød under noen trær som kommunen har plantet. Hvorfor får vi ikke disse trærne bort, tenker jeg, mens avisen undrer seg over om det kan være andre årsaker. Alt mens insektene dør. Disse insektene som vi trenger så sårt over hele verden.

De døde humlene dynger seg under de såkalte Parklind-trærne, alt mens mange studerer på hvorfor de dør under disse trærne. Det er da jeg spør. Hvorfor lar vi disse trærne stå der? Kan vi ikke skifte dem ut, selv om vi ikke vet årsakene til at humlene dør, nettopp under disse trærne. Er de så viktige?

2019 07 24 - humledød

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s