Kanskje mulighetene for afrikanerne er størst i Africa?

Onsdag 3. juli 2019

Mange ble drept

i en leir i Libya, hører jeg på TV2 Nyhetskanalen i dag. Dette var mennesker som var på vei til Europa, til en verdensdel som ikke vil ha dem. Antallet av disse flyktningene som flykter fra ufred og sult, bare øker. De forsøker å ta seg over Middelhavet mot et Europa som lokker, men som absolutt ikke ønsker dem velkommen. Tvert imot.

Hvordan skal de da stoppes?

Jeg tror ikke det er mulig. Risikoen er stor, men mulighetene i Europa lokker stadig kraftigere. Alt ved hjelp av folk som tar seg betalt for å sende dem ut på Middelhavet uten noen som helst garanti for at de lykkes i sine ambisjoner. Kanskje kommer de seg over, men på den andre siden møter de bare risikoen for å bli stengt inne i en leir, uten store muligheter for å komme videre.

Europa kan kanskje hjelpe seg selv

ved å hjelpe afrikanerne til muligheter der de bor, ved å utvikle arbeidsplasser i Afrika? Slik at de ikke reiser? Da jeg gikk på Markedsføringsskolen leste jeg om et europeisk prosjekt der TV-kasser i tre ble produsert i Afrika, billedrøret i Asia, mens alt ble satt sammen i Europa. Transmarketing ble prosjektet kalt. Tankene til prosjektutviklerne var at business løser problemer, fordi nye forretningsmuligheter dukker opp fra etablerte prosjekter.

Bare noen tanker fra en pensjonist. Hilsen vestfoldingen.com.

2019 07 03 - made in Africa

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s