Er bomavgiftene kommet for å bli eller . . .

 

Lørdag 8. juni 2019

 

Diskusjonen rundt veibommene

fortsetter. Noen er for, mens andre er mot, og media fyrer oppunder slik at de som er engasjert på den ene eller den andre siden føler at de må markere seg enda sterkere. Dermed kommer nettrollene på banen og nye partier ser dagens lys, mens de gamle mister stemmer. Spesielt det partiet som mener at de er flinkest både til å bygge veier og finansiere disse.

 

Bommene langs riksveiene

er en måte å finansiere veiutbygging på. Fremskrittspartiet er den store pådriveren for denne utbyggingen, og det er de som har ansvaret for både utbygging og finansiering gjennom samferdselsdepartementet og finansdepartementet. Det er kanskje derfor de angriper bommene rundt og i byene for å få oppmerksomheten bort fra bommene langs riksveiene.

 

Bommene i byene

er til for å få ned trafikken slik at det blir mer levelig å bo sentrumsnært. Egentlig synes jeg at det burde vært store parkeringsplasser utenfor byene for privatbiler og småbusser som kan frakte folk inn og ut. Sannsynligvis er byboerne svært fornøyd med at det blir mindre kjøring inne i byene, mens travle forretningsmenn er minst fornøyd. Selv her i lille Sandefjord jobber politikerne med å få redusert privatkjøring inne i byen. Dagens lokalavis vil for eksempel utvide restauranttilbudet og redusere parkeringen i sentrum, noe som høres svært hyggelig ut for oss som bor sentrumsnært, spesielt i sommerhalvåret.

 

Det er mange måter å finansiere riksveiene på.

Fremskrittspartiet vil bruke av oljefondet, mens andre mener at det er dagens brukere som skal betale. Jeg støtter nok den siste varianten, men kanskje bomavgifter er unødvendig langs riksveiene. Det burde være mulig å bruke drivstoffavgiftene. Hvor mye de måtte økes med, vet jeg lite om. Det er det andre som må regne på. Den diskusjonen kunne det vært morsomt å høre på.

 

Ha en fin dag der du er.

 

Hilsen vestfoldingen.com

2019 06 08 - bomavgifter

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s