Søndagsturen gikk til Folehavna idag.

 

Søndag 5. mai 2019

 

I dag gikk søndagsturen vår til Folehavna

for Inger Johanne og meg. Det er jo vår eller noe i nærheten av sommer, tenkte vi, og alt er lett tilgjengelig der ute, så dette stedet er fortreffelig for oss begge.

Vi ble møtt av en nesten fullstappet parkeringsplass, så det var nok mange flere enn oss som hadde fått de samme tankene. Langs veien utover møtte vi mange, både små og store, både to- og firbente, så det ble mange «hei-på-deg-hilsener» og noen få ganger en stopp og noen ordvekslinger.

Lenger ute mysset det av liljekonvall-blader med noen bitte små hvite blomsterknopper, og i noen få solrike skråninger hadde blomstene kommet noe lenger, men vi var enige om at om en uke ville blomstene kan hende være noe vakrere.

Men så kom vinden, spesielt der ytterst på det gamle fortet, så turen ble avsluttet uten den planlagte rasten. Vi gikk den samme veien tilbake, fikk oss en liten prat med et eldre par som savnet årets hvitveiser og kjørte hjemover, egentlig ganske fornøyd med turen.

Vel hjemme kom sola tilbake, sammen med varmen, og dermed tok vi rasten på egen terrasse, men bare en times tid før det kjølige været var der på nytt. Sånn er det her på Mojordet, ganske så skiftende. I morgen er det forresten varslet snø eller sludd her på Østlandet. Hva vi får her i Sandefjord, vet vi selvfølgelig ennå ikke, akkurat som alle andre.

 

Romsås skole har klart det.

Fra problemer til aktiviteter og mat i skolen, hører vi på nyhetene. De har sikkert gjort mye annet også, og mye av dette koster penger. Ministeren skryter, men pengene uteblir, etter det jeg hører og leser, så både kommune og stat har mye arbeid med å skaffe penger foran seg.

 

Frp har hatt landsmøte,

og Jensen har visstnok slått til igjen. Forrige gang var det «morna Jens» og denne gangen var det «vi skal knuse de jævlige sosialistene». Forrige gang beklaget hun hvis noen følte seg støtt, men denne gangen har både Hareide og Trettebergstuen forlangt en beklagelse, ikke over at noen har følt seg støtt, men over ordene finansministeren valgte i overstadig oppstemthet sammen med sine kumpaner. Jeg for min del tenkte at «herremalla, det er jo bare Jensen som har hylt ut sin fortvilelse over dårlige meningsmålinger».

 

Når det gjelder vår tretten år gamle Avensis,

så fikk vi her forleden beskjed om å skifte ut registerreima, og sammen med noen andre ting kommer prisen for det hele opp i over tjue tusen kroner. «Det var mye», sa en nabo, «prøv Sverige», så det skal jeg gjøre nå allerede på mandag. Kanskje det blir en overnatting i Strømstad slik en vi møtte under en «Harrytur» sa. Han fortalte at han og kona tok en hyggelig hotellovernatting i Strømstad hver gang de skulle gjøre noe med bilen sin, og da ble innsparingen på bilreparasjonen det samme som overnattingen kostet.

 

Ha en fin søndagskveld der du er.

2019 05 05 - Folehavna

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s