Hva er butikkeierne opptatt av? (tirsdag, 14. mars 2017)

Tirsdag, 14. mars 2017 – Hva er butikkeierne opptatt av? Oss kunder?

Klokka er to, og vi har nettopp kommet fra Vecindario etter å ha handlet på Centro Comercial Atlántico. Senteret er stort med bra vareutvalg, og matvarebutikken Carrefour har også et svært tilfredsstillende vareutvalg med egne ferskvaredisker for ost, kjøtt og fisk, og det er i den forbindelse jeg tenker på en artikkel i dagens Aftenposten, en artikkel om de feilene Rema 1000 har gjort med sitt venneutvalg.

Jeg tror at butikkeierne hjemme er så opptatt av sin egen pengepung at de har glemt det viktigste, nemlig kundetilfredsheten.

  • «Vi kan jo ikke ha varer som kundene våre kjøper lite av i hyllene våre», sa en kjøpmann som jeg kjenner.
  • Jeg kunne ikke la være å svare ham. «Hva da hvis noen få av kundene dine liker en spesiell type vare som det går lite av? Dropper du den ut da? Da betyr jo det at jeg blir misfornøyd med din butikk? Og det er vel ikke bra på lang sikt? Eller er beløpet i ditt regnskaps bunnlinje mye viktigere enn meg som kunde? At jeg skal trives i din butikk?»

Tankene mine går tilbake til Carrefour og en spesiell vare som veldig få kjøper. Produktet er kefir, altså en surmelkstype. I hyllene på Carrefour finner vi sjelden mer enn seks små flasker, men de er der, de små flaskene. Hver gang. De selger så lite av denne artikkelen at butikkmedarbeiderne sjelden vet at de har den i hyllene, når vi spør.

Dette er det jeg kaller service i en dagligvarebutikk. Carrefour er så ekstremt opptatt av at blant annet jeg skal bli fornøyd, så de tar det tapet som kommer hvis varen går ut på dato.

Min norske kjøpmann, han svarte bare at: «Vi kan da ikke føre artikler som kundene kjøper så lite av? Da taper jeg jo penger?».

Hva er da resultatet? Jeg går jo selvfølgelig til en annen butikk, og det er vel nettopp dette som skjer hos Rema 1000?

Mange av oss har etter hvert blitt så misfornøyd med vareutvalget i de norske dagligvareforretningene, at vi tar turen over til nabolandet som gjør det skitbra, så skitbra at de skryter av det til avisene som forteller dette videre til sine abonnenter som fortsetter å reise over grensen, uansett hvordan det står til med valutaen.

Om halvannen uke er vi tilbake til hjemlandet, og hva er det første vi gjør? Selvfølgelig tar vi turen til Sverige for å fylle opp fryser og kjøleskap. Ikke spesielt på grunn av prisene, men vareutvalget som er så mye bedre og morsommere at vi bruker den tiden vi trenger.

Men foreløpig blir vi her på Gran Canaria halvannen uke til, og gleder oss til å komme hjem for å treffe vennene våre.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s