Nå blir det visst skikkelig priskrig mellom dagligvaregigantene (onsdag, 4. januar 2017)

leste jeg et eller annet sted. Også vi som snart skal reise fra landet. Da får vi jo ikke oppleve dette, men kanskje vi kan følge utviklingen på www.nrk.no eller www.tv2.no eller kanskje også gjennom avisene? Vi har jo tilgang til både www.aftenposten.no og www.sb.no.2017-01-04-remae

Men alt dette blir jo bare på avstand. I mellomtiden får vi handle i matvarebutikker med dobbelt så mange artikler og til kanariske priser og glede oss til vi kommer hjem tjuetredje mars til enda færre varemerker i butikkene. Dette har visst Rema meldt om eller var det RemÆ?

 

Stridighetene er store når det gjelder ulvebestandene i Norge.

Hedmarkingene vil ikke ha en eneste en. I hvert fall ikke i nærheten av der de bor, men ulvene beveger seg over store områder, har jeg lest, så hvordan kan vi mennesker få ulvene til å holde seg innenfor begrensede områder?

Hedmarkingene sier at ungene er redde for ulvene, men hvem har lært dem at ulven er farlig for mennesker? Etter det jeg har lest, er det aldri påvist at ulven har skadd et eneste menneske. Men hunder, derimot, kan være farlig. Ulvene er redde for mennesker, mens hunder er vant med oss tobente, og nettopp derfor kan de være farlige.

Så er det sauedriften da. Ulvene tar sauene våre, sier sauebøndene. Sauene må jo få lov til å gå fritt i naturen, og da ser jo snart ulvene en mulighet til et raskt måltid eller bare drepe for å drepe. Det samme kan jo bjørnen og jerven? Og hva med gaupa? Skal alle disse rovdyra også bort slik at sauebøndene kan slippe å passe på dyra sine?

Jeg så en film om reindrift. Reineierne vet tydeligvis at de må passe på dyra sine, så hvorfor har ikke sauebøndene den samme kunnskapen, kunnskapen om at naturen kan være farlig for dyra?

 

Trump, derimot, vet at han må passe på buskapen sin.

Derfor bruker han www.twitter.com til å styre den, slik at folkene hans i kongressen hele tiden kan følge med på det han som høvding tenker og mener.

Dette er de nye tidene, mener noen. Det er slik de sosiale mediene fungerer. Trump skriver «hopp» på www.twitter.com og folket hopper, han skriver «les» og de folkevalgte stanser alt de er i gang med, tar opp sine smarte mobiler og leser de impulsive meningene til sin leder. Aksjenes verdi hopper og spretter etter hvert som twittermeldingene plinger inn, mens resten av verden ikke forstår noen ting.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s