Kun ni døgn igjen (lørdag, 5. november 2016)

Lørdag, 5. november 2016

Ni døgn igjen.

Nå har vi begynt med nedtellingen til vår første natt i den nye leiligheten. I dag er det kun ni døgn igjen til vi skal sove der for første gang.

På TV ser vi at snøen har kommet til store deler av landet, men her i Hekkeløpveien har vi regn og halvannen varmegrad. Jeg foretrekker den varianten, siden vi har solgt snøfreseren vår.

Amerikanerne er noe for seg selv.2016-11-05-trump

Jeg ble forskrekket da jeg hørte uttalelsene fra Trump-tilhengere i USA på TV2 i dag tidlig.

«Hvis Clinton vinner», sa de intervjuede, «så er det på grunn av valgfusk, og da kan det lett bli opprør og kanskje til og med borgerkrig».

Dette er jo noe Trump stadig har gjentatt i det siste, at han vil akseptere resultatet av valget, men bare hvis han selv vinner. Alle andre resultater vil være valgfusk, mener han.

Jeg sitter og tenker på hvor mye dette ligner på det vrengebildet av virkeligheten som nazistene klarte å få flertallet av den tyske befolkningen til å tro på, før og under den siste verdenskrigen.

På TV2 Nyhetskanalen følger jeg gjennomgangen av dagens aviser.

Ringnes er den ene ved bordet. Han mener sterkt at Trump driver med ren mobbing. «Crooked Hillary» må jo være ren mobbing, mener han. Hva da med Høyrepolitikere i Norge som bruker tilsvarende uttrykk på Arbeiderpartiets politikere? Tåkefyrsten og lignende uttrykk. Dette er jo omtrent det samme som det Trump kaller sine motstandere.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s