Loftet er snart ryddet (lørdag, 23. juli 2016)

Vi har hatt travle dager

 de siste ukene, med å tømme loftet og samtidig annonsere det vi har samlet sammen på

DSC08261

Varebilen er klar til en ny tur til Kastet.

www.finn.no og en lokal variant. På loftet startet jeg nærmest loftsluka og arbeidet meg innover. Meter for meter, tiår for tiår, siden vi i førtien år har skjøvet det eldste innover, mens vi har lagret stadig nye ting nærmest luka. Midtveis nådde jeg Sofias barneleker og helt innerst dukket Isabelles babyleker fram, leker som vi ikke har sett på nærmere førti år. Loft er kjekt å ha, men problematisk når dagen kommer da alt skal ryddes vekk.

Nå føler jeg at vi nærmer oss halvveis. Den doble garasjen er full, og etter hvert blir Kastet gjenvinningsstasjon en god venn. I dag gikk fem kasser med bøker i papirpressa. Følelsene var ikke gode da jeg så dem bli presset sammen til en uformelig masse, men så tenkte jeg at da får vi plass til nye bøker av nyere forfattere, og det hjalp noe.

 

De siste ukene har vært terroristenes uker.

Nå sist i München og uka før i Nice. Alt mens bombene tar livet av mennesker i store deler av Midtøsten.

I Amerika er det skolemassakrene og drap på politifolk som lager overskrifter samtidig med at en presidentkandidat uten politisk erfaring mener at han skal ordne alt til det beste; i alle fall for hvite amerikanere.

 

Her hjemme diskuteres det opp og i mente,

hvilke virkninger innvandringen har for oss og landet vårt. Mange mener at muslimene er et problem, alt uten å skjele til at de fleste innvandrerne kommer fra Nord-Europa, og noen besøker oss i garasjen siden vi annonserer med flyttesalg. Min erfaring er at folk fra Midtøsten gjør seg stadig bedre forstått på norsk, mens de fra Baltikum sliter stort.

«Two years», svarte den litauiske mannen som kom hit i dag for å kjøpe løvblåseren vår. Alt mens han holdt to fingre i været. Det var svaret på mitt spørsmål om hvor lenge de hadde vært her. Han kunne noen få engelske ord og mange færre norske. Kona hans sto taus ved siden av ham. Hun kunne ingen ting. Og så etter to arbeidsår i Norge. Jeg undrer meg på om det er evnen eller viljen?

 

Sommeren har kommet for alvor over hele landet, leser jeg i avisen. Meteorologene spår tjue varmegrader over hele landet fra sør til nord, noe som passer godt for oss som tilbringer sommeren innenfor landets grenser, og med dette ønsker jeg alle fortsatt god sommer.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s