Matvareprisene skal gjøre et stort hopp i 2016 (mandag, 21. desember 2016)

Mandag, 21. desember 2015

Hva er det jeg leser i Aftenposten?2015 12 21 - Sverigehandel

Matvareprisene skal gjøre et stort hopp i 2016, sier ledelsen i NorgesGruppen. Dessuten har norske supermarkeder bare halvparten av de varelinjene en ordinær svensk matvarebutikk har.

Det er vi som bestemmer hva dere skal få kjøpt i butikkene våre, sier lederne i de norske matvarekjedene. Alt for at dere skal betale minst mulig for matvarene dere kjøper.

Og vi? Vi setter vel alle pris på det de gjør for oss forbrukere, alle tre, Johansson, Reitan og Coop-ledelsen. Alle har vel en eller to som bestemmer hva vi skal få kjøpt i butikkene deres. Altså til sammen kanskje fem eller seks mennesker i Norge som har styringen med det vi finner i butikkhyllene.

Hvor mange ganger har vi ikke møtt svaret: «Det har vi ikke lenger», når vi ikke finner de matvarene vi har blitt vant med å hente i butikkhyllene. Og når vi spør: «Men det er jo det mange av oss forbrukere kjøper», så får vi svaret: «det er de høye herrer som bestemmer, vet du». Ok, svarer vi og forsøker å finne en erstatningsvare.

Vi er tålmodige vi forbrukere, men i blant hevner vi oss og setter kursen mot Sverige der utvalget er mye større og prisene noe lavere. Dette gjelder dog bare oss som bor nær svenskegrensen. De andre, de som bor i innlandet, i vest og i nord, de må finne seg i hva de fem seks innkjøperne i kjedene har bestemt eller bestemmer seg for.

Slik er det bare.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s