Det er vanskelig å sammenligne (17. september 2015)

2015 09 17 – Det er vanskelig å sammenligne.

Jeg leste nylig et utklipp av en avis, et leserbrev fra en syttiåring som forteller om sitt Hjelpvanskelige liv med en datter som trenger hennes hjelp, slik at hun ikke kan hjelpe til å skaffe midler til flyktningene fra Syria. Hun skriver at hun eller datteren aldri har fått hjelp fra verken Hareide eller andre politikere, mens flyktningene skal få det de trenger.

Om dette leserbrevet er reelt eller ikke, vet jeg ikke, men det er mange som tenker på den måten. Hvorfor skal jeg hjelpe, når andre ikke hjelper meg? Hvorfor skal noen ha hjelp når så mange andre også trenger hjelp? Hvorfor skal Rimi-Hagen få skattereduksjon når fattige mennesker i Oslo ikke får den hjelpen de trenger? Hvorfor skal utlendinger få pengene våre når det er så mange her hjemme som trenger dem? Hvorfor skal en drøss kirker få penger til oppussing når gamle mennesker på sykehjem ikke får enkeltrom eller hjelp til å gå tur?

Slik kan vi konstruere sammenligninger i hauger, men de blir alle håpløse, fordi de ikke løser noen problemer i det hele tatt. De bare sørger for at vi blir stående på stedet hvil, uten at noen blir hjulpet, verken flyktninger eller gamle og syke, fordi det alltid er noen som trenger hjelpen bedre.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s