Asylmottak i Afrika, skriver Nettavisen (4. september 2015)

2015 09 04

«Norge må delta i flyktningedugnaden som FN ber om», mener Krf og Venstre. Det er 2015 09 04 - kart over Afrikasnakk om bare tohundretusen flyktninger som skal fordeles på de mange europeiske landene.

Jeg leser også i den samme artikkelen i Nettavisen at venstres Grande synes at SV har et godt forslag med asylmottak i Nord-Afrika og mener at det er viktig å kunne hente ut flyktninger som trenger beskyttelse lokalt. Hvem skal ordne med dette?

Dette med asylmottak i landene nærmere der de kommer fra, er jo noe mange har diskutert muligheten av, men det har ofte stoppet med spørsmålet om hvilke land i Nord-Afrika som kan gi flyktningene denne sikkerheten og tryggheten som de trenger.

De nordafrikanske landene er Marokko, Algerie, Tunisia, Libya og Egypt. Alle rolige og stabile land, ikke sant? Og avstanden til Mali og Niger er heller ikke for langt?

Men kanskje det er slik at hvis de afrikanske landene bare får god nok betaling, så ordner det seg sikkert? Er det slik de tenker, de som foreslår slike løsninger? For egentlig er det vel bare for å bli kvitt problemet i Europa?

Deretter kommer man til spørsmålet:

«Hvordan skal betalingen til dette eventuelle nordafrikanske landet ordnes, for de gjør jo ikke slikt gratis?» Kanskje gjennom FN som ofte har problemer med å få inn penger fra medlemslandene?

Jeg vet ikke, men jeg synes dette virker som forslag som noen har hentet uten å undersøke med de landene det gjelder. Dessuten er det ikke til Afrika de vil, disse som kommer til Europa.

Det er i Europa de har kontaktene sine. Etter det vi har hørt og lest, søker de seg mot konkrete land, som den familien med det døde barnet på stranda. De hadde familie i Canada. Derfor ville de dit.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Asylmottak i Afrika, skriver Nettavisen (4. september 2015)

  1. NeiTilFlyktninger sier:

    Hvorfor skal Norge bruke penger på et asylmottak i Afrika? Det er på tide at vi slutter å blande oss inn i hva som skjer i Afrika. Vi skal ikke ha flere `flyktninger` til Norge og vi skal ikke ha noen mottak i Afrika. Det er noe sykelig med denne tanken at vi nordmenn skal redde hele verden. Hvis vi bare får alle sammen inn i Norge, da blir alt så jævlig bra, ikke sant? Nei til flyktninger, nei til Afrika, lenge leve Norge.

    • I Sandefjord har vi en utstilling i offentligheten, en utstilling som heter «Vi er alle flyktninger» eller bedre sagt etter min mening «vi har alle vært, er eller kommer til å bli flyktninger». Da er det fint at det er nasjoner som er villig til å hjelpe til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s