Tak over Teheran av Mahbod Seraji

Tak over TeheranJeg anbefaler denne boken av enda en f0rfatter med bakgrunn fra Mist-Østen. En annerledes fortelling enn det jeg er vant med. Jeg kommer garantert til å lese Mahbod Serjis neste bok.

Omtale fra forlaget

Fra et slående nytt talent kommer denne uforglemmelige debutromanen om ung kjærlighet og oppveksten i en nasjon på vei mot revolusjon.

I et middelklasse-nabolag i Irans hovedstad, tilbringer 17 år gamle Pasha Shahed sommeren 1973 på hustaket sammen med sin beste venn Ahmed. Dagene er fylt med liv, latter og fremtidslengsler. Livets store spørsmål brenner i Pasha, samtidig som han kjemper med sin knusende hemmelighet. Han har forelsket seg i sin vakre nabo Zari, som fra fødselen av har blitt lovet bort til en annen mann. Og til tross for Pashas skjulte og skyldtyngende følelser overfor Zari, blir deres vennskap i løpet av den varme sommeren stadig sterkere.

Men lykken fra de perfekte sommerdagene tar brått slutt da Pasha uforvarende havner i Shah-politiets søkelys. De voldelige konsekvensene får Pasha og hans venner til å innse hvilken mektig despot de lever under, og leder Zari mot et forferdelig valg, et valg som kan komme til å hjemøsøke Pasha for all tid.

I denne gripende, tankevekkende og levende romanen, viser Mahbod Seraji oss både skjønnheten og brutaliteten til den årtusengamle persiske kulturen, og de universelle erfaringer vi alle deler.

«Serajis fortreffelige oppvekstroman er både morsom og sjarmerende, men også tankevekkende og til tider hjerteskjærende.»
Booklist

«Sjarmerende og romantisk (…) Seraji fanger opp tanker og følelser til en ung gutt og skaper et rørende portrett av historien og livet til perserne i Iran.» Publishers Weekly

«En oppvekstroman som viser hva politisk undertrykkelse kan koste et menneske.» Kirkus

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Tak over Teheran av Mahbod Seraji

  1. ivar fitje sier:

    Våren 1973 var jeg noen uker I Teheran da min arbeidsgiver vurderte å utvide aktivitetene I landet.  Jeg husker det var absolutt forbudt å stoppe bilen for å se på palasset mens man kjørte over «slottsplassen».  Da Shahen kom hjem fra USA der han hadde forhandlet ett års tidligere retur til Iran av oljerettighetene som amerikanske selskaper hadde kjøpt 20 eller 30 år tidligere, måtte vi sende to eller tre busser med ansatte fra fabrikken for å heie på Shahen I sin triumf retur!  Jeg husker også at jeg ble klart fortalt å ikke gjøre noe som kunne virke mistenkelig da det hemmelige politiet var overalt!! God jul, godt nytt år og fortsatt lykke til med en trivelig blog!! Ivar Fitje,Benissa, Spania  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s