Politikk = underholdning (søndag 22. september 2013).

debattDe fire borgerlige partiene jobber hardt for å finne fram til grunnlag for å danne en ny regjering. Fremskrittspartiet er ikke enige med seg selv om de skal bruke ordet snikislamisering eller ikke, og innenlandsk media koser seg med stadige innslag om dette temaet. Utenlandske medier fokuserer på partiets høyrepopulistiske side, og høyre forsvarer Frp og sier at de ikke er det de er eller det vi fleste mener at de er. Det er bare å lese kommentarene fra mange av deres egne velgere. Det er tross alt disse som er grunnlaget for Frp’s eksistens. Det er dem som har sørget for at partiet i dag sitter og sonderer mulighetene for samarbeid med høyre og de to sentrumspartiene.

Da var det en velkommen melding som kom fredag, meldingen om at dagens regjering vil legge bort planene om fullskala CO2-renseanlegg på Mongstad. Erna Solberg proklamerer at hun vil gå inn for å undersøke om når regjeringen bestemte seg for dette. Venstre krever internasjonal gransking, noe som forsterker interessen fra innenlandske medier. Dermed er fokuset borte fra Frp’s høyrepopulistiske side.

Politikk er ofte et spill for galleriet, slik jeg oppfatter det. Dette er ikke så merkelig når vi alle vet at galleriet, det vil si velgerne, er grunnlaget for deres eksistens. Vi velgerne samler oss foran tv-ruten når politikerne diskuterer høylytt og kranglende. Vi hygger oss og ser på disse debattene som underholdning. Publikumet som er tilstede i salen applauderer og ler. Det hele er et underholdende show.

Vi får bare håpe at det kommer vettuge mennesker i regjeringen, vettuge mennesker som skal styre landet de neste fire årene slik at vi fortsatt kan leve slik vi ønsker det.

  – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.comand translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Radio og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s