Det er vondt å være annerledes (5. august 2013).

Det er vondt å være annerledes.Annerledes

Jeg får vondt i magen av å lese at vi har så mange fattige barn og ungdom i Norge. Slik skal det ikke være i et land som bugner av penger.

I dag leste jeg et innlegg fra en femtenåring som ikke har vært på ferie fordi han og moren har for dårlig råd. Innlegget kan dere lese selv her:

http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Lei-av-a-vare-fattiglus-7271076.html#.Uf9f-ZLgT60

Da jeg var barn i femtiårene var jeg heller ikke på mange ferieturer, men dette gjaldt jo også de fleste av kameratene mine. Ferie var å sommerjobbe, spare penger og kanskje dra på sykkeltur med telt en ukes tid. Jeg husker at jeg spurte sommerarbeidsgiveren min om en friuke. Han gliste og sa at sommerferie er å gjøre noe annet enn å gå på skole, men hvor lenge har du tenkt å være borte? Jeg fikk en uke fri. Det fine var at vi var i samme båt, alle kameratene. Det var slik det skulle være.

I dag er det annerledes. Det er vanlig for de fleste barn og unge å reise bort på ferieturer sammen med foreldrene sine, og de som ikke har denne muligheten, føler at deres situasjon er annerledes, og det å være annerledes er alltid vanskelig og vondt, en vond følelse som de unge kommer til å bære med seg resten av livet.

Feriekolonier har vi hatt flere av, men det er for barn og ikke ungdom. En del foreninger som 4H har ferieleirer, men disse koster penger for brukerne, penger mange foreldre ikke har. Kanskje det burde vært en idé å bruke offentlige penger på tilskudd til slike ideelle tiltak, men da må det politisk vilje til å ta et tak i den retning, og den eneste måten å få fokus på dette er å påvirke ditt eget politiske parti. Kanskje gjennom ungdomspartiene.

Dette er bare noen tanker. Godt valg!

  – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.comand translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, Lest i avisen, Mine tanker, Politikk, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s