HUNDREÅRINGEN som klatret ut av vinduet og forsvant av Jonas Jonasson (27. april 2013)

Hundeåringen av Jonas JonassonHUNDREÅRINGEN som klatret ut av vinduet og forsvant av Jonas Jonasson.

–          ”Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut gjennom vinduet. Boken handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politiet og en motorsykkelbande som han dessverre kom til å stjele en verdifull koffert fra. Men boken er også en reise gjennom det forferdelige 1900-tallet, den uendelig sorgløse Allan Karlssons livsreise. Det viser seg at Allan Karlsson ikke bare har deltatt i, men også forårsaket flere av 1900-tallets store begivenheter. Han har vært innblandet i utviklingen av atombomben, blitt god venn med formann Maos unge hustru og både planlagt og avverget et attentat mot statsminister Winston Churchill”.

Det er dette Ark Bokhandel skriver om denne boken av Jonas Jonasson. Det var under et besøk hos nevnte bokhandel at en av de flinke damene fikk overtalt meg til å ta den med.

–          ”Jeg har lest den selv”, fortalte hun, ”og jeg kan så absolutt anbefale den. Den er fornøyelig”.

Da jeg kom hjem, satte jeg den i bokhyllen der den i noen uker markerte seg med sin røde bokrygg, men allikevel fikk stå i fred. Siden den var i paperback-format ville den være grei å ta med seg på tur, tenkte jeg, men slik gikk det ikke.

En dag da jeg satte en annen ferdiglest bok i den samme bokhyllen, tok jeg den fram og begynte å lese baksiden av permen, og når den først lå på fanget mitt, kunne jeg godt lese noen sider, og dermed var jeg med Allan Karlsson på hans spesielle reise i nåtid og fortid.

Senere, lenge etter at boken var ferdiglest og plassert tilbake i bokhyllen, husker jeg innholdet akkurat som det var i går, og dermed måtte jeg finne litt ut om forfatteren, noe jeg fant på Wikipedia. Etter det som sto der, har han skrevet bare denne ene boken, så da er det bare å håpe at han ikke gir seg med bare denne ene. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Jonas_Jonasson.

  – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bokomtale, Lest en bok og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s