”Selv Tausheten Tar Slutt” av Ingrid Betancourt.

Selv tausheten tar slutt (Ingrid Betancourt)For to uker siden la jeg den ferdigleste boken fra meg, men fortsatt surrer bokens innhold rundt i hodet mitt. Seks år i fangenskap. Seks år i dampende og regnvåt jungel mens de alle ble tråkket på av geriljaen. Seks år der alle forsøk på å skaffe seg venner blant medfanger og fangevoktere ble trampet på. Seks år med stadig mindre tro på at de noensinne ville slippe ut. Seks år der stadige fluktforsøk ble knust. At de fleste klarte å unngå å bli ”gale” er bare fantastisk.

Boken er nesten som en dagbok. Vi får følge Ingrid Betancourt som kontinuerlig kjemper for å beholde sin egen menneskelighet i alt det umenneskelige sammen med sin politiker-compañero.

Frigivelsen kommer som en overraskelse både for henne og oss som lesere.

Boken er et ”must”, spesielt nå som forhandlinger er i gang mellom Farc-geriljaen og de offisielle colombianske myndighetene.

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bokomtale, Lest en bok, Politikk og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s