Chimera av Gert Nygårdshaug (10. januar 2013)

ChimeraEnda en spennende bok av Gert Nygårdshaug med verdens miljø i fokus. Jeg leste en kommentar fra en leser som undret seg over at forfatterens bøker ikke var oversatt til andre språk, og jeg er enig.

Handlingen er for det meste hentet fra en forskningsstasjon i Afrika der forskerne oppdager og isolerer et virus som har fått en godlynt gorilla til å endre adferden sin til det groteske. Senere finner forskerne at beboerne i en landsby har blitt angrepet av det samme viruset og alle unntatt en liten gutt har dødd på omtrent samme tidspunkt.

Resten av handlingen foregår for det meste på forskningsstasjonen med en avslutning der livet til nesten hele verdens befolkning står på spill.

Jeg kan absolutt anbefale boken for alle som er opptatt av miljø og eller spenning.

Et spørsmål står allikevel igjen for meg. Forfatteren skriver at fosfor som brukes til å lage kunstgjødsel, er en begrenset naturressurs og grunnlaget for bokens spenningsoppbygging. I Store Norske Leksikon finner jeg ikke grunnlag for denne påstanden.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Lest en bok og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s