Oslo har fått strand midt i byen, ytrer kameraten min.

–          ”Oslo har fått strand midt i byen”, ytrer kameraten min.

–          ”Det har de jo i Larvik også”, repliserer jeg, ” og de har hatt bystrand i flere år selv om mange var redde for at det nye hotellet ville ta mesteparten av den”.

–          ”Men her i Sandefjord har industrien griset til så for jævlig i så mange år, at vannet har blitt giftig, og jeg vil ikke bade i giftig vann”, legger kameraten til. ”I tillegg har vi ferger som roter opp gammel forurensning mange ganger om dagen. Fysj!”.

Kameraten har fått blod på tann. Irritasjon på irritasjon som har bygget seg opp gjennom lengre tid, kommer strømmende ut av munnen hans.

–          ”Vi har sagt ja til ferger midt i byen. Handelstand’ og politikerne vil ha flere men’sker til sentrum. Allikevel vil de bygge ned Tivolitomta som er den eneste mulige parkeringsplassen for bilene våre. De vet faen meg ikke hva de gjør”.

–          ”Det var da et voldsomt språk”, klemmer jeg inn mellom kraftsalvene hans. ”Synes du det er så ille? Da får vi kanskje ny kino og underjordisk parkering?”

–          ”Som koster skjorta av kroppen. Skjønner du ingen ting du da? Det er klart at vi må flytte biltrafikken opp til Pindsle. Gratis parkering og lett for å handle, og alle dere som bor der oppe kan bruke beina eller sykkel.”

–          ”Men politikerne har sagt et bastant nei”.

–          ”Yes sir, det er nettopp det jeg mener. Politikerne ha’kke peiling. Skjult agenda, skjønner’u. Noen av dem har butikker i by’n. Derfor!”, avslutter kameraten min idet han setter seg på sykkelen sin og jeg setter meg i bilen for å kjøre til Nordbyen i Larvik for å handle. Lett parkering, alt innenfor et større område.

– – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Samtale med en kamerat og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s