Historien om Skogmannen (kapitel 11).

Et halvt år senere satt Skogmannen på nytt hos frisøren. Det var nær stengetid og denne gangen ba mannen med saksen ham om å sitte og vente.

–          ”Det kommer snart noen og snakker med deg”, var beskjeden han fikk.

Kort etter satt han igjen alene bak låste dører og dunkel belysning. Frisøren hadde dempet belysningen før han forlot salongen sin.

Noen minutter senere klikket det i dørlåsen. Det var den samme mannen som han hadde snakket med for et halvt år tilbake. Han hadde det samme vennlige smilet.

–          ”Ingen jobb denne gangen”, sa han mens han la en mappe foran seg.

–           ”Denne er til deg. Du kan åpne den når jeg har gått. Lytt til det jeg har å si og følg anvisningen min. I mappen ligger flybilletter. Når du er framme ringer du det telefonnummeret jeg gir deg muntlig, så blir du hentet. Ikke skriv ned noe av det jeg forteller deg. Den siste jobben har skapt problemer. Du har fått en nysgjerrigper i hælene. Han har kontakt med en som kjenner deg, en av dine tidligere kolleger. Vi tar oss av alt herfra, men du må være borte en stund. Du får beskjed når alt er slik det var. Flyet går i morgen tidlig. Du bruker den bilen jeg har parkert utenfor. Nøklene ligger i mappen. Parker den hos utleiefirmaet. Ikke si noe, bare parker den og gå til flyet. Utstyret ditt lar du ligge i bagasjerommet. Alt blir tatt vare på til du er tilbake.”

En halv time senere satt han i bilen på vei til flyplassen. Han stoppet ved en veikro for å spise, ikke fordi han var spesielt sulten, men fordi han ville se hva som lå i konvolutten. Bunken med euro overrasket ham. Hvor lenge ville de at han skulle være borte? Mappen med flybilletter viste at han skulle reise med Alitalia fra Gardermoen direkte til Napoli klokken ti dagen etter. Kun enveis billett.

–          ”Da kan jeg ta inn på et hotell ved flyplassen”, tenkte han.

To timer senere parkerte han utenfor hotellet.

–           ”Ikke akkurat billig dette her”, tenkte han mens han så på den seks etasjes høye bygningen med skriften ”RADISSON BLUE” loddrett nedover fasaden.

I det han gikk ut av bilen hørte han en høytbrummende motorsykkelmotor. Han så i retning av lyden. En Harley Davidson motorsykkel med en kraftig skjeggprydet mann i en skinndress kom rett mot ham. Motorsykkelen stoppet rett ved der han sto.

–          ”Du skal ikke overnatte her. Det er altfor risikabelt. Kjør rett til bilutleiefirmaet og be dem skaffe transport til flyplassen. Kjøp en bok og sett deg på en kafé og les til flyet går. Vi holder øye med deg”.

Han satte seg tilbake i bilen. ­

–          ”Det er visst best å gjøre som de sier”, tenkte han.

En snau time senere satt han på en av flyplassens serveringssteder med den nylig innkjøpte boken sin.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Historien om Skogmannen og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s