Landeveisrace med Renault 14 i Romania.

Renault 14 eller den rumenske Dacia

I 1991, to år etter Ceausescus fall, var Inger Johanne og jeg i Romania for å undersøke mulighetene for eventuelle importagenturer. Det var landets første internasjonale handelsmesse etter revolusjonen, og vi var svært spente på hva Romania kunne tilby. Det var vår og messas navn var Bucuresti Spring Fair.

Overalt i byen gjenkjente jeg en bil som flere år tidligere hadde vært svært populær hjemme i Norge. Da het den Renault 14, mens den i Bucuresti het, så vidt jeg husker, Dacia.

En dag ble vi hentet på hotellet for å se på tepper som ble hjemmeprodusert på landsbygda. Sjåføren som hentet oss, kjørte hele dagen som om han deltok i et bilrace. Til slutt, etter at vi i mange timer hadde blitt kastet til sidene, forover, bakover, opp og ned, og etter hvert følte oss temmelig mørbanket, tappet jeg ham på skulderen med fingeren min og spurte om han trodde at han deltok i et bilrace. Han snudde seg mot oss, smilte bredt og sa yes yes yes. Senere viste det seg at han var ansatt i fabrikken Dacia for å kjøre billøp samtidig som han var sjåfør for bedriftens ledelse.

Det ble ingen avtale mellom vårt firma og Romania. Alle slike idéer ble kanskje ristet ut av hodene våre under bilturen.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Du kan se flere bilder og lese mer fra skribenten på http://vestfoldingen.com.

1991 05 00 - En av visningene i Romania (foto Terje Rønning)

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Reisebrev, Romania og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s