Den tredje dagen av tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n!

mandag, 31. januar 2011

Vi spiser den siste frokosten på Las Tejas. I dag skal vi til Caserio Azul, der vi egentlig skulle bo fra den første dagen. Det er overskyet og fortsatt vindfullt. Vi kjenner ikke vinden her nede i gropen, men vi ser på palmetoppene at den fortsatt er aktiv. Solen finnes fortsatt der oppe mellom skyene. Vi vet det, for det hender at den titter ned til oss før den raskt forsvinner igjen.

Vi var lovet taxi til flyttingen, men jeg orker ikke lete etter en. Det er jo bare å kle på oss våre tre ryggsekker og trekke med oss Inger Johannes koffert. Vi låser ikke når vi forlater rommet. Safenøkkelen må leveres personlig. Vi leverer den til henne som har ansvaret for stedet da vi passerer døren til kontoret hennes. Hun blir med oss opp trappene til porten og gaten utenfor og låser oss ut. Vi sier ”adio” på kanarisk, smiler og går.

Knappe ti minutter senere står vi foran resepsjonsdisken på Caserio Azul. Vi venter mens resepsjonsdamen trykker på pc-tastaturet, mens hodet hennes svinger frem og tilbake foran skjermen. Hun leter.

Endelig. Der stopper hodets sidelengs bevegelser og beveger seg i stedet mot skjermen. Hun får rynker mellom øynene.

–          ”Kanskje vi må tilbake til Las Tejas?” sier jeg til Inger Johanne.

Det konsentrerte hodet som nå er knappe ti centimeter fra pc-skjermen, beveger seg i retning av oss. Jeg kjenner spenningen som en sitrende kraft i kroppen.

–          “Okay”, sier munnen, “room number six-o-three”.

Hun snakker engelsk uten spansk aksent, så lettet som jeg er, gir jeg henne positiv tilbakemelding. Hun lener seg over disken og ser ut som om hun kjeder seg, men svarer – ”thank you”.

–          ”And the key for the security box, please?” sier jeg.

–          “The price is . . . “, svarer hun.

I det jeg skal si at vi ble lovet denne som ”compensation”, tar Inger Johanne over. Jeg hører at hun sier en setning som inneholder ordet ”cheated”. Om det var ordet eller tonefallet som virket, vet jeg ikke, men plutselig ligger nøkkelen til sikkerhetsboksen på disken foran meg. Vi takker og går ut av resepsjonsrommet mot den lille utendørs heisen. Uten bagasje ville det nok være plass til oss begge, men med tre ryggsekker og en koffert, ser det ganske umulig ut, så jeg velger trappene. Da får jeg litt mosjon også.

Vi hadde krysset av for ”sea view” på bestillingsskjemaet da vi bestilte rommet hjemmefra, uten at jeg hadde noe særlig håp om å få ønsket oppfylt, men da vi trekker vekk gardinene fra glassdøren ut til balkongen, ser vi havet foran oss. Ikke rett foran, men litt til siden.

Fra balkongen på Caserio Azul

Fra balkongen på Caserio Azul

–          ”Dette hadde jeg ikke ventet”, sier jeg til Inger Johanne.

–          ”Nå vil jeg pakke ut ordentlig”, svarer hun.

Jeg pleier å unngå denne operasjonen når vi reiser som backpackere, og lar som regel klærne bli liggende i ryggsekken og bruker den som skap, men siden vi ikke er backpackere denne gangen, men hotellgjester, så gjør jeg det samme som Inger Johanne.

Resten av dagen går med til matinnkjøp i Spar-butikken rett ved siden av hotellet og middag med vin på balkongen. Mens vi spiser titter jammen solen ned til oss også. Akkurat som om den vil si ”bienvenido a Caserio Azul”.

Jeg løfter vinglasset mot min kjære, og hun svarer med sitt glass.

–          ”Vi har det godt, ikke sant?”

–          Si, hacemos”, svarer jeg med et smil.

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s