Dagbok (1)

Onsdag, 8. desember 2010.

Den siste testdagen i vår lokale Meny-butikk er over, slik NAV mener er riktig. Vi må teste din restarbeidsevne, sier de. Dermed ble jeg for tre måneder siden plassert i en dagligvarebutikk for å rydde i hyllene.

Fra å være regelmessig i trening er jeg nå i en mye dårligere fysisk tilstand, men regler er regler, og det må vi bare akseptere, slik jeg også har gjort.

Da jeg ble syk for halvannet år siden og møtte opp på min arbeidsplass etter tre uker, fikk jeg raskt muntlig beskjed fra arbeidsgiveren at det var utelukket at jeg fikk beholde jobben. (Heldigvis) ble jeg fortsatt sykmeldt og deretter overført til AAP (arbeidsavklaringspenger), så arbeidsgiveren min slapp å si meg opp.

På TV ser og hører vi at satser og regler for uføretrygd diskuteres, og FrP protesterer som vanlig. Til meg sier NAV at uføretrygd ligger svært langt inne, nesten umulig.

Hva feiler det deg? spør du kanskje.

Jeg har jobbet hardt i førtitre år. Over halvparten av tiden har jeg vært på reise, tretten år som sjømann og nesten ti år som salgsmedarbeider med over to hundre overnattingsdøgn pr. år. I disse årene har jeg hatt en arbeidsdag på rundt regnet tolv timer pr. døgn.

I dag har jeg astma, stemmesvikt, senebetennelse i høyre arm og tretti prosent styrke i venstre hånd. Høyre hånd er nesten ubrukelig til å skrive med, etter mange år med morsenøkkel og tung skrivemaskin, og gripestyrken i venstre hånd er som sagt redusert med sytti prosent på grunn av håndleddsbrudd.

Stemmen er dog det verste. Den tåler svært lite før den nesten forsvinner. Dette er en tilstand som hovedsakelig rammer lærere og telefonselgere, har jeg lest.

Nå er det bare å vente, vente til NAV sier sitt, og dem kan jeg ikke laste. De følger bare de reglene og instruksene som myndighetene har gitt.

Jeg forstår, jeg forstår, men du verden så sliten jeg er.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

1 svar til Dagbok (1)

  1. Det er en kjent sak at Nav er en terroristorganisasjon som bedriver psykisk mishandling og tortur av sine klienter. De er oppildnet til dette av politikere som har svært dårlige holdninger til sine medmennesker. Politikere vet vi tilhører den arbeisskye kantineadel, og de behøver ikke å ta hensyn til intelligent tankegang eller adferd.

    Lykke til med ditt videre forhold til torturristene.

    Ggg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s