Parkering er ikke alltid enkelt.

Parkeringsautomatene: I dag var jeg hos tannlegen og visste ikke hvor lang tid behandlingen ville ta. Derfor sikret jeg meg Parkeringmed å betale bilparkering for to timer. Hele behandlingen tok en halv time og dermed hadde jeg betalt for halvannen time mer enn nødvendig, og slik er det vanligvis. Jeg betaler for mye lenger tid enn den tiden jeg vitterlig bruker. På Torp flyplass og i de fleste parkeringshus i hovedstaden registrerer jeg meg inn med kredittkortet og ut når jeg drar. Dermed blir jeg belastet for den tiden jeg har parkert. Jeg forstår godt hvorfor de lokale parkeringsautomatene fungerer som de gjør. Utleieren får atskillig større inntekter på den måten, og i tillegg får de inn store beløp i gebyrer fra dem som ikke har sikret seg ved å betale mer enn nok.

Parkeringshus og parkeringslommer: Jeg leste for en tid tilbake om alle bulkeskadene som skjer i parkeringshuset under torget og i de fleste andre parkeringshus. Trange parkeringsluker som er tegnet inn nitti grader i forhold til innkjørselsveien gjør at jeg mange ganger må lirke bilen frem og tilbake før jeg har fått plassert den sikker i forhold til bilen ved siden av. Når jeg skal rygge ut, er risikoen stor for at jeg kommer nær bilen ved siden av min eller at en innkjørende bil kommer i så stor hastighet at risikoen for berøring er ganske stor. En løsning som i hvert fall jeg mener er logisk, er å tegne inn lukene på skrå. Dette gjør det lettere å kjøre inn og rygge ut uten å berøre bilene ved siden og att på til blir det mye lettere å bruke speilene for å se innkjørende eller utkjørende biler. Noen ganger har jeg tenkt ondskapsfullt at parkeringshusene samarbeider med biloppretterverkstedene og lakkeringsverkstedene.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagligliv, Lest i avisen, Lokalt i Sandefjord, Mine tanker, Tanker og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s