Jeg tenker "Riv murene"!

Riv murene!Signert Terje RønningMurene

I dagens ABC Nyheter leser jeg at verden bygger stadig flere murer flere år etter at muren mellom Øst- og Vest-Tyskland ble revet.

For mange år siden lanserte Janne Carlsson idéen «Riv pyramidene» og skrev bok om denne strategien i SAS-organisasjonen, men etter noen år var pyramidene dessverre tilbake.

Pyramider og murer er beslektet og har som mål å skille nivåer, grupper og mennesker fra hverandre som beskyttelse mot andres innflytelse. Andres innflytelse kan jo true vår posisjon, og det liker vi ikke. Ulempen er at vi stengeri ute muligheten til å kommunisere best mulig med hverandre og dermed forstå hverandre bedre.

Kanskje det kan være en idé å starte en organisasjon som har som mål å rive flest mulig av disse hindringene slik at vi lettere kan kommunisere med hverandre. Dog tror jeg at det blir en evig kamp, fordi vi hele tiden vil streve etter å beskytte oss og vårt, slik at de andre ikke skal få en innflytelse som kan redusere vår posisjon og innflytelse.

Som ung sjømann var jeg i Mombasa i Kenya, og fordi min profesjon ga meg mye fritid når vi lå under land, tilbrakte jeg flere dager alene i byen. Det gikk ikke lang tid før jeg ble kjent med en som lot meg blir kjent med andre og etter kort tid var ”murene” borte. Etterpå fikk jeg skjenn fra skipperen som mente at jeg hadde vært vel dristig. ”De er jo svarte, Gnisten”, sa han, ”og er ikke som deg og meg. Du vet ikke hva de kan finne på”. Men for meg var de hyggelige mennesker, og neste gang vi kom til Mombasa, sto han som jeg først ble kjent med, på kaia med bilen sin.

Takk for at jeg selv ga blaffen i de imaginære murene!

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Mine tanker, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Jeg tenker "Riv murene"!

 1. kungfuz sier:

  River man pyramidene gjør man seg selv en bjørnetjeneste.
  For pyramidene er IKKE et gravsted for faroer.

  De er et speilbilde av oss selv i naturen.

  Derfor forstår man dem ikke.

  Tidligere sjømann som har gjordt det samme som du, alle steder.

 2. terjeronning47 sier:

  Denne var dyp. Vær snill å utrede for meg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s