Vi gikk Samariaravinen på Kreta i september

Jeg våkner av alarmen på mobiltelefonen min. Våkner og våkner. Dette er vel ikke helt riktig. Jeg er fortsatt i halvdøs og det er mørkt ute. Jeg kjenner at Inger Johanne ligger ved min side. Rommet er både kjent og ukjent.

Jeg tar opp mobiltelefonen, trykker på knappen slik at alarmen stopper og ser på klokkeslettet som vises på forsiden av telefonen. Jeg leser tallet 0515.

Tilstanden min går sakte over fra halvdøs til mer våken tilstand og jeg kjenner etter at kroppen min lever. Tenkemaskinen min begynner sakte å fungere. Det er jo i dag vi skal gå Samariaravinen. Vi er på Kreta, på hotel Atrion i Agia Marina. Vi tok bussen inn til Chania i går og bestilte guidet tur i et reisebyrå. Damen fortalte oss at vi ville bli plukket opp av deres buss klokken 0545 ved hovedveien rett nedenfor hotellet, så vi har en halv time på å klargjøre oss for turen. Ryggsekkene er nesten ferdig pakket med genser til meg og jakke til Inger Johanne. Vi kjøpte to ferdig påsmurte baguetter i går kveld. De ligger i kjøleskapet sammen med to småflasker med vann.

Vi står opp, fyller ryggsekkene med baguettene og vannet, tar på oss undertøy, shorts og T-skjorter. Skotøyet er viktig. Det ble vi fortalt av Arne Bent, en av Inger Johannes kollegaer. Han har gått ravinen tidligere i år. Vi har vært hos Blaasvær, Intersportbutikken hjemme, og fått anbefaling om noe de kalte tekniske sokker som vi skal ha utenpå tettsittende sokker, den typen damene bruker. Disse vil sitte godt mot huden slik at vi unngår vannblemmer på grunn av friksjonen mellom hud og sokker. Etter å ha prøvd både fjellstøvler og joggesko, valgte vi joggesko. Inger Johanne sier at så dyre joggesko har hun aldri hatt på føttene.

Nå er alt klart. Vi forlater rommet, går ned i resepsjonen, leverer nøklene og går de få meterne ned til hovedgaten som går gjennom Agia Marina mot Chania. Vi venter ikke lenge før tre busser kommer omtrent samtidig. Ut av den ene spretter en smilende ung dame som spør etter et par fra hotel Atrion. Vi smiler tilbake og går om bord. Bussen er over halvfull. Vi finner to ledige seter ved siden av hverandre og setter oss. Bussen starter og kjører mot Chania.

Bussen stopper to ganger til. På den første stoppen forlater den unge damen oss og en ung mann kommer om bord. Det viser seg at han skal være vår guide på turen. Den neste og siste stoppen er i Chania sentrum. Der kommer resten av turdeltagerne om bord, og bussen blir helt full.

Etter noen minutters kjøretur begynner guiden å snakke til oss gjennom bussens høyttalere. Jeg har som regel vanskeligheter med å forstå det som sies gjennom slike høyttaler uansett om det er på flyplasser, fly eller busser, men denne karen er lett forståelig. Han har en svært velmodulert stemme som er meget god å høre på. Han forteller oss alt vi trenger å vite om turen, først på engelsk og deretter på slovakisk. Jeg sier til Inger Johanne at han sikkert er av slovakisk opprinnelse. Senere hører vi at han prater gresk som en foss med bussjåføren.

Veien oppover i fjellet gir et fantastisk syn over fjell og daler. Guiden forteller oss om kriteriene for å kunne kalle seg landsby på Kreta – ett hus, en taverna og mennesker som bor i huset – da har vi en landsby som har et navn.

Imorgen får du høre mer om turen gjennom Samariaravinen.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s