Ta deg ei bolle, tilbake til biblioteket, EM i Roma, minner og dagens bilder (fredag 7.juni 2024)

fredag 7. juni 2024

Sol fra skyfri himmel og tolv grader klokka åtte på morgenen. «Det er ille kaldt her på Østlandet», sier Rafael, meteorologen på NRK TV.


«Ta deg ei bolle».

Og Frank Løke, stor i kjeften som vanlig, sier «ta deg ei bolle bla, bla, bla». Vi må huske på at dette med showpreget opptreden om det er Mount Everest eller utfordrende klær, så er dette jobben hans. Det er fra sånne ting han tjener sine penger, så jeg sier bare at dette er helt greit. Vi forstår at du må tjene dine penger, Frank Løke.


Og jeg er tilbake i biblioteket.

Det er lenge siden sist, og systemene har de forandret sånn at kundenummer og pin-koden ikke lenger fungerer. Dermed blir det ny registrering på bibliofil.no.

Den første boka jeg har lånt denne gangen, er «Henrik Wergeland – dikter og villstyring» av Else Færden. Jeg har lest over halve boka nå, og hvilken villstyring denne vår dikterhelt var. Hadde det vært i dag, hadde han vel fått virkelig store problemer med å styre unna rettsalen. Men det var en engere krets som styrte sakene den gangen, en engere krets med Welhaven, grev Wedel Jarlsberg, kong Karl Johan, Collett og mange andre kjente navn. Alt mens fattigfolk sultet og spiste barkebrød for å stille sulten, og det må jeg si om Henrik, han var fattigfolks forkjemper. I tillegg til mye annet.


EM i Roma.

Og i Roma gjør Karoline Bjerkeli Grøvdal det beste resultatet som var mulig. Gratulerer med sølv-medaljen, Karoline.

Offensiv Grøvdal snytt for gull på oppløpet – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeplan


Minner:

Historien om Skogmannen (kapitel 26). | vestfoldingen


Dagens bilder:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar