Norge anerkjenner Palestina, butikkene er tomme for popcorn, lokalt fiske av reker går mot slutten, privat eller offentlig helsetjeneste, Putins tilhengere har eiendom i Norge (onsdag 22.mai 2024).

onsdag 22. mai 2024

Seksten grader og sol fra skyfri himmel klokka tjue over sju på morgen, men avisene forteller om en mer utrygg tid fremover. Med regn, torden og lyn.

Med oss er alt uforandret. Inger Johanne sliter fortsatt med å bevege seg, og jeg har fortsatt problemer med pusten, men denne blir sakte, men sikkert, noe bedre.

I går var Inger Johanne hos legen som sa at han ikke kunne bidra noe med å purre på Rikshospitalet. Han skrev ut epikrisen hennes og mente at hun selv kunne kontakte sykehuset. Og det gjorde hun og fikk beskjed om at det var ni operasjoner før henne, noe som kunne medføre at hun i verste fall må vente til høsten.

I dag skal vi til grava i Våler. Vi kjørte innom Gjennestad i går da vi kom fra renseriet i Tønsberg og handlet ny potte som skal holde lenger når det gjelder vann og fuktighet. I potta plantet vi Betulia og en annen plante, to røde og en hvit. Alt står nå klart og venter på å bli kjørt over fjorden.

  • Det ble ettermiddag før vi var hjemme etter kirkegårdsbesøket, en stopp langs Vannsjø og en soft-ice i Moss.

Norge anerkjenner Palestina

som selvstendig stat. Dagens store overskrifter er at Norge i dag anerkjenner Palestina som selvstendig stat sammen med Spania og Irland.

  • Mange protesterer og vil vente. Kanskje til det ikke er overlevende igjen på Gaza.

Butikkene er tomme for popcorn-gryn

som er blitt veldig populært å så hjemme. Når vi sår disse frøene tett i tett, får vi popcorn-gress, leser vi i nyhetene. En morsom greie, tenker jeg. Butikkene tilpasser seg sikkert fort med å få inn mer når det har blitt så populært.


Lokalt fiske av reker.

Går det mot slutten på lokalt fiske av reker? I Færder kommune har politikere meninger om dette. Bare les her:

Vil ha totalforbud mot all fiske i Færder nasjonalpark – NRK Vestfold og Telemark – Lokale nyheter, TV og radio


Privat eller offentlig helsetjeneste?

I et utsagn fra en Høyre-politiker leste jeg at «der private kan gjøre jobben like godt som det offentlige, bør det private velges». Hvis dette er riktig, blir helseutgiftene mye større enn det vi har i dag, fordi eierne skal ha betalt for sine investeringer. Så enkelt kan det sies fra en høyre-politiker.


Putins tilhengere har eiendom i Norge.

At vårt lands fiender skal ha anledning til å kjøpe og eie områder i Norge, høres ganske vilt ut, og nå begynner motstanden å våkne og øke. Russiske tilhengere av Putins aktiviteter må ut av landet vårt. Synes jeg.

Økokrim slår alarm om skjulte eiere av norsk eiendom (msn.com)


Minner (skrevet i 2012):

Historien om Skogmannen (kapitel 20) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Morgentimene
Anbefalt bok
Klar for grava i Våler
Her er den på plass
Kirkegården i Våler
Våler kirke der vi giftet oss
Badeplass ved Rødsbrua Vannsjø
Softice i Gobua på Høyda i Moss
Ubemannet fartøy tilhørende Asko

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar