Israel har igjen gjort jobben sin, atten unger og fire voksne denne gangen (mandag 22.april 2024)

mandag 22. april 2024

Dagens program:

  • Frokost
  • Extra Mosserød, manglende ingredienser til brød
  • Bake brød
  • Specsavers, reparere Inger Johannes briller
  • Venter på Tefal Express Easy dampstasjon fra https://komplett.no
  • Klargjøre bilen for Sverige-tur

Noe sol,

halvskyet og sju grader nå klokka halv elleve etter frokosten. Etter en kopp kaffe tok jeg turen opp til Extra på Mosserød for å kjøpe det vi manglet til brødbakingen, og nå klokka tolv er Inger Johanne i gang med blandingen. Når den er ferdig blandet, eltet i maskinen og hevet, er det min tur med å elte for hånd.


Mens jeg var i byen

og fikk reparert Inger Johannes briller, blandet hun brødene sånn at de sto til heving da jeg kom hjem, og etter lunsjen eltet jeg dem for hånd, delte dem opp og satte dem i stekeovnen som ordnet resten. Alt fra heving til steking. Fantastisk ovn fra Miele.


Israel har

gjort jobben sin i dag igjen. Atten unger og fire voksne ble drept. Netanyahu ser vel tilfreds på oss og sier at dette er prisen for å fjerne Hamas, men vi andre vet at han helst vil ha alle palestinere fjernet fra området mellom Jordan-elven og Middelhavet. Han år god hjelp fra de israelske bosetterne som brenner og fjernere palestinske hus, sånn at de kan overta mest mulig på Vestbredden.


Om formueskatten.

Jeg leser blant annet: For det første er ikke formuesskatten spesielt mye høyere nå enn den har vært før. Den er faktisk på samme nivå som i 2013. Innretningen på skatten blitt noe endret. Det kommer også en god del mer penger inn til felleskassen enn i 2013, men det er hovedsakelig fordi de som betaler skatten har langt høyere formue i dag. Pussig, men ikke så rart – Dagsavisen


Minner fra Balkan i 2008:

Bilder fra våre sytten dager i Balkan 2008 (del 1 av 3) | vestfoldingen


Dagens bilder:

Våronn
Knopparna brister
Vanndammen svinner
Inger Johanne er i gang med brødene
Det grønnes
Ramler treet snart?
Nye leiligheter nærmer seg
Disse skoene husker jeg

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar