Unge som hjelper kriminelle, palestinerne i Gaza lider

torsdag 7. mars 2024

Endelig. En dag med sol fra skyfri himmel. Temperaturen har falt litt. Til litt under null. Men det bør vi tåle, når sola gjør oss så mye godt. Både det mentale og det fysiske.

Start dagen uten solbriller, sier medisinske eksperter. Det er veldig godt for det mentale.


Unger som hjelper kriminelle.

Byrådslederen ser lei seg ut og mener at skole og foreldre må aktivisere seg for å se ungene som ellers lett blir lokket med penger for å hjelpe kriminelle. Dette virker da svært tafatt. Tidligere hadde vi «ute-seksjoner» som hadde kontakt med unger i risikogruppen og bidro til å holde dem borte fra kriminell virksomhet. I tillegg skaffet uteseksjonene en oversikt over det som skjer ute i byene, spesielt om natta.

Byrådslederen: – Kanskje den største utfordringen Oslo står overfor – Dagsavisen


Palestinerne i Gaza lider.            

De voksne overlever på dyrefor, men det kan ikke de yngste og de svakeste. Og mange av dem dør.

Før og under krigen var det nazistene som førte til at flere millioner jøder sultet i hjel, og nå gjør Israelske myndigheter det samme med palestinere i Gaza.

Israelske bosettere benytter sjansen til å forsyne seg av stadig større områder på Vestbredden, og soldatene beskytter dem. Dette er sionistenes langsiktige plan om å overta både Vestbredden og Gaza. Samtidig river bosetterne palestinernes hus og landsbyer sånn at disse områdene blir ledige for ytterligere etablering av nye landsbyer for israelske bosettere. Adolf Hitler kalte dette «lebensraum».

Her ligg 12 år gamle Yazan utmagra på sjukehus i Gaza – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer


Tolv rette

av tjue mulige på dagens «20 Strake» i dagens https://dagsavisen.no, og vi er ganske fornøyde.

I dagens Aftenposten leser jeg at Donald Trump og Elon Musk kan være i ferd med å inngå et samarbeid. Da blir det kanskje Musk som styrer Trumps aktiviteter i fire år etter november i år. Enda en grunn til at Europas land bør samarbeide uten hjelp fra USA.


Minner:

Det fjerde avisintervjuet med oldefar på Kaldnes, opprinnelig fra Sjue i Andebu.

Johan Rastad 81 år i 1964 (artikkel i en av Tønsbergs aviser). | vestfoldingen


Bilder:

Krigen i Gaza rammer barna hart

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i dagen i dag, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar