Lekebutikkers grådighet, Nikki Haley støtter ikke Trump, minner og bilder.

onsdag 6. mars 2024


Været i dag er som vanlig, overskyet og to varmegrader. Dette er i alle fall bedre enn snø og kuldegrader. Da var det greit å kunne gå ned til apoteket i Helseparken for å kjøpe reseptmedisinene mine, og når jeg først var kommet så langt, tok jeg like godt turen opp Peder Bogensgate til bruktbutikken midt i bakken der jeg kjøpte tre bøker, en til Inger Johanne og to til Sol Angelica. Kjekt å ha noe nytt å lese i når hun overnatter her.

Vel hjemme ringte Svein fra Moss. Jeg har ringt ham et par ganger uten å få svar, og nå ringte han som sagt tilbake, og vi hadde en hyggelig prat.

Og så rett etter lunsj ble det elleve rette av tjue mulige i Dagsavisens «20 Strake».


Lekebutikker burde skamme seg.

Lekebutikker selger hudpleie som skal sørge for at barnet ikke får rynker? Hva er dette for noe tull? De bruker markedskanaler rettet mot barna som Tik Tok. Her burde foreldre marsjere i flokk til leketøysforretningene, plukke fram disse produktene, legge dem på butikkdisken, fotografere og gå til lokalavisa. Jeg garanterer at lokalavisene gir plass.


Nikki Haley anbefalte ikke velgerne å stemme på Trump.

Nå har Nikki Haley gitt seg i nominasjonskampen om å bli republikanernes presidentkandidat. Dessverre har det blitt sånn at USA nå har bare to store partier. Det Demokratiske Partiet og Trumps parti, det som tidligere var Det Republikanske Partiet. Og det presiserte Nikki Haley ved å ikke anbefale velgerne å stemme på Donald Trump, men bruke sitt eget vett og samvittighet og følge dette.

Nikki Haley gir seg i presidentkampen – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer


Minner:

Mine oldeforeldre hadde jernbryllup etter sekstifem års ekteskap (les avisartikkelen under). En artighet er at oldemor forteller i avisintervjuet at hun ble født på Rastad i Freste i Ramnes. Hennes fødenavn var Rastad, et navn som oldefar også tok.

Da jeg var elleve år, i 1958, kjøpte mor og far et småbruk i Førumveien 162, et lite småbruk i den gang Ramnes kommune, og den første gangen mormor var på besøk, pekte hun på tapetet i en av stuene og sa «det tapetet var her da jeg var i tjeneste i dette huset da jeg var liten». Sånn kom det fram at mormor hadde jobbet som tjenestejente i det selvsamme huset som mor og far eide.

Det vi ikke vet er «i hvilket hus langs Fresteveien min oldemor ble født». Broren min mener at gården het Rastad i Fresteveien. Jeg var med på en vandretur langs Førumveien og Fresteveien med Ramnes Historielag for noen år siden, men glemte helt å spørre dem som kanskje vet noe om dette.

jernbryllup-pc3a5-kaldnes-lc3b8rdag-11.jpg (1275×1755) (wordpress.com)


Dagens bilder:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, dagen i dag, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar