Utvikling eller avvikling, hukommelse covid-9 eller alder, vil eierne dele, Slovakia og Putin, Fremskrittspartiet, norsk krigsseiler i England, forsvarets henting av kongen.

tirsdag 5. mars 2024


Den siste natta sov jeg godt, men kun i seks timer, og forskningen viser jo at seks timer skal være godt nok for oss som er nærmere åtti år enn sytti. Så jeg våknet altså klokka seks, mens det var mørkt ute, og da kunne jeg like godt sette meg ned å lese dagens aviser der jeg finner mye interessant.

Og om noen timer våkner også Inger Johanne som sliter stadig mer og i økende grad med balansen som kommer fra væskeansamling i hjernen, noe nevrologen på Aleris i Oslo fant etter å ha studert røntgenbilder. Dette ble bekreftet ved en prøvetapping på sykehuset i Tønsberg rett før jul og rapportert til Rikshospitalet, og nå har hun hatt den første samtalen med nevrologiavdelingen der inne før videre undersøkelser skal gjennomføres fra mandag til onsdag i kommende uke.


Utvikling eller avvikling

er spørsmålet, sier ordføreren i Kinn kommune. Han vil skape ny grønn næring og nye arbeidsplasser. Siri Linn Brandsøy som er naturelsker, står på den andre siden. Hun vil ikke ha forandring. Dette er også en beslutning, og det er dette beboerne og politikerne må avgjøre i fremtiden, ikke bare her i Kinn kommune. Stadig flere kommuner stiller over dilemmaet mellom natur, miljø og arbeidsplasser.

Her vil de sprenge vekk flere øyer (aftenposten.no)


Hukommelse, Covid-19 eller alder.

Jeg leser i Aftenposten at mange sliter med hukommelsen etter å ha blitt smittet av Covid-19. Og jeg som trodde det bare hadde med alder å gjøre!

Nye data på long covid: Korona svekker hukommelsen. (aftenposten.no)


Vil eierne dele?

Jeg leser i Aftenposten at næringslivet i Norge har økt sitt samlede overskudd med ett hundre milliarder kroner over to år. Da blir det spennende å se om eierne vil dele noe av dette overskuddet med medarbeiderne sine.

Næringslivets overskudd har økt med 100 mrd. kr. Nå starter lønnsoppgjøret for 2024. (aftenposten.no)


Er Slovakia i ferd med å bli Putinsk?

Jeg leser i Dagsavisen at Slovakia er medlem av EU og NATO og har en statsminister som er venn av Putin. Hvordan går dette an? Han er valgt demokratisk av folket, noe som etter hvert må lage problemer spesielt innenfor NATO. Mener jeg.

Fico-minister møtte Russlands Lavrov: – Vi vil ikke ha et jernteppe – Dagsavisen


Fremskrittspartiets folk kritiserer

og kritiserer og får større og større oppmerksomhet. Kanskje fordi de kritiserer. Da får de overskrifter, og det er kanskje det som gjør at folk sier ja til Frp.

Jeg husker alle justisministerne til Frp i Solberg-regjeringen. Var det ikke sju stykker? Og vi alle syntes synd på dette rotete partiet, og det er faktisk det samme partiet som nå går i spissen for å kritisere andre. Var det noen som nevnte «sitte i glasshus»?

Jøran Kallmyr – Frps syvende justisminister i Solberg-regjeringen (vg.no)


Norsk krigsseiler i England.

Det er mange historier jeg stusser på, og i denne krigsseilerhistorien er det noen rare punkter. Krigsseileren vil helst hjem til Norge, sier han, men både han og kona er engelske statsborgere, etter det jeg forstår.

Det andre punktet er aldershjemmet som koster nitti tusen kroner, altså godt over en million kroner i året.

Her er det noen som bør grave litt mer for å få alle punktene fram. Uansett, så burde Sylvi Listhaug gjøre noe mer enn bare å få fram navnet sitt. Det er mange svært velstående Frp’ere som kan bidra godt til denne spleis’en.

Krigsseiler, Sylvi Listhaug | Krigsseiler Oscar (102) kan miste sykehjemsplassen: – Uverdig (nettavisen.no)


Forsvarets henting av kongen.

I NRK TV’s Debatten diskuterer de kongens retur fra Malaysia. Forsvaret opplyser at denne hentingen kostet to millioner. Og hva så? Vi har et monarki, har vi ikke? For meg som ikke er tilhenger av monarkiet, er det i alle fall en selvfølge at han skulle hentes hjem, koste hva det koste vil.


Minner:

Dette er det tredje avisintervjuet med min oldefar, hvalfangeren. Temaene er omtrent de samme hver gang. Han var veldig opptatt av hvem han jobbet for, folk som ikke laget problemer, noe som det var lett å få til i de små miljøene, spesielt på Syd-Georgia.

Et navn som går igjen er prost Beylegaard som var med på finansiering av flere ekspedisjoner, og jeg tenker «jammen hadde prostene finansene sine i orden den gangen».

Les her:

Et intervju klippet fra Tønsbergs Blad – 50 aar paa hvalfangst (1934). | vestfoldingen


Dagens bilder fra Modalveien:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker, dagen i dag og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar