Israels mål, nordmenns inntekt, en varm hyllest og bilder.

onsdag 21. februar 2024


Israels mål

om å kvitte seg med palestinerne nærmer seg stadig raskere. Sykdommer sprer seg både blant barn og voksne. Stadig flere dør. Og til slutt kan israelske bosettere også finne plasser i Gaza. Akkurat sånn som de har gjort på Vestbredden. Den dagen den israelske apartheid-regjeringen går fra roret, tror jeg vi får oppleve en helt annen innstilling til palestinerne. Bare det ikke er for sent.


Nordmenns inntekt synker.

Nordmenn har stadig lavere inntekt sammenlignet med andre land i Europa, hører vi i nyhetene. I 2022 lå vi på toppen, men nå i 2024 ligger vi etter seks andre land i Europa. Alt mens de mest velstående tjener stadig mer, så det blir spennende å se hva årets lønnsforhandlinger fører med seg.

Alt er basert på gjennomsnitt, så det kan også bety at de som tjener minst stadig faller lengre bakover, mens de som tjener mest rykker forover blant lønnsmottagerne.


En varm hyllest

til framsynte politikere, skriver Kjell Werner i Dagsavisen, og fremhever Rolf Hellem, Trygve Bratteli, Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg. Carl I Hagen ville bare selge ut alle oljefeltene til utlendinger.

https://www.dagsavisen.no/debatt/kommentar/2024/02/21/en-varm-hyllest-til-framsynte-politikere


Minner:

(28) KNM Horten i Alta (april 1969) – ”en pike i hver havn”. | vestfoldingen

Bilder:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar