Politikerforakt.

torsdag 11. mai 2023

Du verden så sur

Høyre-lederen ser ut når hun klager over det regjeringen gjør med revidert nasjonalbudsjett, og når hun blir spurt ville hun ikke gjort så mye annerledes. Dette er bare for å markere seg mot kommende stortingsvalg, mener jeg. Hun har i alle fall blitt en «surpeis» og kan ikke forvente at dagens regjering spør henne om ett og alt. Hun har glemt at hun måtte forlate statsministerjobben fordi velgerne ikke var fornøyd med den rotete regjeringen hennes.

Det er ikke så merkelig at politikerforakten øker. På meg virker det som det viktigste er å krangle for krangelen skyld. Når en ny regjering trår til, bør de andre partiene avfinne seg med at det er den nye som bestemmer og begrense seg til å påvirke beslutningene i sin ønskede retning, men det er uansett regjeringen som setter mål og retning.

Akkurat nå går det så det suser for de aller fleste bedriftene i Norge, og dette er et problem for arbeidsgiverne som må nijobbe for holde på sine medarbeidere og skaffe nye når omsetning og produksjon øker. Og derfor klager de. Mange av dem ville nok helst ha høyere arbeidsledighet, for det er jo det som gir dem makt.

Og de borgerlige vil at bedriftene i tillegg skal få skattelette som går til utbytte til eierne. For de henter jo rekordutbytte sånn som det er.

Jeg for min del ville forlangt av regjeringen at de sørger for at alle unger i landet får den sunne maten som de trenger for å vokse og lære. Jeg ville også forlangt at alle unger fikk mulighet til å delta i minst én fritidsaktivitet uten at det koster penger. Men dette er det visst ingen politikere som tenker på.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s