Reisebrev fra Gran Canaria mandag 30.januar 2023.


mandag 30. januar 2023

Så er vi i gang med en ny uke. Denne gangen med litt kjølig vær, så kjølig at vi nå på ettermiddagen har lukket terrassedøren.

Tidligere i dag sjekket vi om frisøren var oppe, noe jeg ikke trodde, men der tok jeg feil. Inger Johanne hadde rett, og vi fikk time begge to noe over en time seinere. Så i mellomtiden tok vi en kopp cappuccino på en kafé ut mot havet, kikket vi litt på klær til Sol Angelica og sjekket prisen på skjorta som jeg hadde kjøpt for Roar.

Og plutselig satt vi i hver vår stol. Eller rettere sagt «jeg satt», mens Inger Johanne lå, mens øyebrynene og vippene ble farget.


Dags Marked.

Selv om vi trives her nede, følger vi litt med i det som skjer hjemme og leser i Sandefjords Blad at Dags Marked har levert inn papirene sine til skifteretten. Konkurs var en nødvendighet, leser vi at eierne sier. Butikken kommer garantert til å bli savnet av mange, selv om vi har butikker med beslektede varer.

Dags marked, Jobb | Dag’s Marked med 17 millioner kroner i gjeld før konkursen: – De forsøkte, men ble utkonkurrert (sb.no)


Den siste uka

har formen vært «så der» når det gjelder lungene mine, så jeg har gått i gang med en ny kortisonkur av den samme som jeg hadde en måneds tid før vi reiste hit sørover.

I dag startet dagen ganske greit, men etter frisøren forsøkte jeg meg på en rask gange til Chang Sheng for å kjøpe kleshengere, noe som gikk svært dårlig, men jeg kom meg bra etter noen minutter inne i butikken, så det er kanskje den kalde ute-luften som plager meg nå, så derfor ønsker jeg den varme Kanari-luften forhåpentligvis velkommen tilbake.

Og Inger Johanne fryser. Atten grader er en grei temperatur hjemme, men her sør i Atlanterhavet merker vi det på en annen måte.

Dessuten er det varslet calima kommende uke. Normalt blir det da varmere, men dette er avhengig av sol som skinner på sanddisen som igjen varmer opp luften.

Melder sanddis på Kanariøyene denne uken (canariajournalen.no)


Granca, Granca, Granca.

Så var det navn da. Norske ungdommer elsker å synge «Granca, Granca, Granca», og kaller øya Granca i stedet for Gran Canaria, mens vi eldre synes dette virker bare dumt. Canariavisen har spurt noen norske turister og her er svarene som kom. Hva de fastboende selv mener, vet jeg ikke, men jeg har lest at noen synes det bare er hyggelig at nordmenn har kjælenavn øya si.

Fem på stranda: Granca eller Gran Canaria? (canariavisen.no)


Før:

Etter:

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s