De store arveoppgjørene.

De store arveoppgjørene.

I artikkelen under leser vi om de store arveoppgjørene i Norge. Arveoppgjørene der milliarder blir flyttet fra foreldre og over til deres barn. Barn som har flyttet ut av landet og til land der skattene er atskillig lavere. Spesielt til Sveits. Og dermed flyttes de store formuene samme vei. Og så kommer spørsmålet: «Er det noe galt i det? Har vi ikke alle rett til å flytte dit vi vil?»

Disse formuene er bygget på innsatsen til norske arbeidstagere, men det er bedriftseierne som har bestemt retningen for bedriftene og hvordan de skal tjene pengene sine. Dermed er det de som eier kapitalen som har samlet seg i bedriftene. Så når de finner ut at de vil flytte denne kapitalen sin til et sted der skattene er lavere, så må de ha lov til det.

Vi vanlige borgere kan også selge unna det vi har i Norge og for eksempel kjøpe et sted å bo i utlandet, men det er det ingen som bryr seg om. Det er først når formuene har økt til milliarder at mange mener at da skal disse bli i Norge.

Magnus Reitan flytter formuen til Sveits: – Et problem for Norge – E24

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s